«Femen» aktīvistes protestē Vatikānā (18)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Divas Ukrainas feministu protesta grupas «Femen» aktīvistes ar kailām krūtīm otrdien protestēja Svētā Pētera laukumā, vienai no viņām izkliedzot saukli «pietiek pāvesta».

Aktīvistes, kas protestēja dienā, kad Siksta kapelā sanāca konklāvs jaunā pavesta ievēlēšanai, ātri vien no laukuma aizveda vairāki policisti.

Vienai no sievietēm uz kailajām krūtīm bija rakstīts angļu valodā «Paedophilia No More» («Pietiek pedofīlijas»), bet uz muguras «Pope No More» («Pietiek pāvesta»).

Otrai sievietei uz krūtīm bija rakstīts «War No More» («pietiek kara»).

Viņas gaisā palaida arī signālraķeti ar rozā dūmiem, tādējādi parodējot dūmus, kas no Siksta kapelas signalizēs par konklāva kardinālu balsojuma rezultātu.

Sievietes paskaidroja, ka ir «Femen» aktīvistes. Viņas tika nogādātas vietējā policijas iecirknī.

«Femen» kopš 2010.gada rīko akcijas, kurās dalībnieces ar kailām krūtīm protestē pret demokrātijas, korupcijas un cilvēktiesību pārkāpumiem Krievijā, Ukrainā un citviet pasaulē, tostarp Vatikānā un Londonā.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu