Lukašenko: Baltkrievija ir stabilitātes un drošības paraugs (51)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko, kurš tiek dēvēts par Eiropas pēdējo diktatoru un pēc kura atkārtotas ievēlēšanas decembrī tika vardarbīgi apspiesti opozīcijas demonstranti, trešdien paziņoja, ka Baltkrievija esot stabilitātes un drošības paraugs laikā, kad Tuvos Austrumus satricinājuši nemieri.

"Patiesībā realitāte ir tāda, kāda tā ir - Baltkrievija, kas demonstrē visai pasaulei, kā aizstāvēt neatkarību, stabilitāti un drošību," Lukašenko teica valsts militāro svētku uzrunā.

"Mums vienmēr ir pašiem sevi jāsargā un mums jāsaglabā savas varas tīrība," viņš piebilda.

Ceremonijas laikā Lukašenko piešķīra augstāku dienesta pakāpi iekšlietu ministram Anatolijam Kuļešovam, kurš tiek apsūdzēts par vardarbīgu demonstrantu apspiešanu 19.decembra vakarā pēc prezidenta vēlēšanām, kurās uzvarēja Lukašenko.

Demonstrācijas laikā tika aizturēti vairāk nekā 600 Baltkrievijas opozicionāri, tostarp arī septiņi no desmit prezidenta amata kandidātiem

Tuvo Austrumu valstīs notiek plaši tautas protesti pret gadu desmitiem valdījušo līderu režīmiem, un Tunisijas un Ēģiptes iedzīvotājiem jau izdevies panākt prezidentu atkāpšanos.

Komentāri (51)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu