Jaunais Range Rover Sport būšot ļoti ātrs (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Land Rover

Ņujorkas automobiļu izstādē, kas durvis vērs mēneša pēdējās dienās, Land Rover prezentēs savu visdinamiskāko, atsaucīgāko un labāk vadāmo apvidnieku Range Rover Sport.

Konkrētu ziņu par jauno auto pagaidām nav, taču pirmais jaunās paaudzes Range Rover Sport attēls liecina, ka modelis tik tiešām būs ātrs, jo fotogrāfam ir izdevies kadrā noķert tikai izplūdušu modeļa siluetu, kurā var atpazīt zīmola automobiļiem raksturīgās formas un dizaina akcentus. Tas, protams, ir joks, jo jauno Range Rover Sport varēs gan aplūkot, gan aptaustīt, gan vēlāk arī nopirkt.

Iepriekš vēstīts, ka jaunās paaudzes Range Rover Sport no standarta Range Rover atšķirsies krietni vien būtiskāk nekā līdz šim. Tam būs nolaidenāks jumts, šaurāki logi un agresīvāks priekšējās daļas noformējums, vēsta Motor.ru.

«Jaunās paaudzes Range Rover Sport modeli pacels jaunā līmenī. Apvidnieks ir šobrīd visātrākais Land Rover klāsta modelis un demonstrē visu labāko, kas atrodams britu dizainā, inženierzinātnēs un tehnoloģiskajās inovācijās,» - tā Land Rover globālā zīmola vadītājs Džons Edvardss.

Gaidāms, ka Range Rover Sport komplektēšanai uzņēmums piedāvās 258 zirgspēku dīzeļdzinēju, 339 zirgspēku benzīna turbomotoru un perspektīvā arī 333 zirgspēkus spēcīgu dīzeļdzinēja un elektromotora apvienojumu. Tāpat tiek pieļauta iespēja dzinēju klāstā iekļaut arī četru cilindru dīzeli.

Kaut arī liela nozīme mūsdienās piešķirta ekonomiskumam un izmešu samazināšanai, netiks aizmirsts arī par dinamiku un publiski izskanējušajiem skaļajiem saukļiem pirms auto prezentācijas, jo Range Rover Sport paredzēta arī karstā versija ar 5 litru V8 kompresordzinēju un 550 zirgspēkiem. Šo pašu motoru šobrīd var sastapt modeļos Jaguar XKR-S (gan kabrioletā, gan kupejā) un Jaguar XFR-S.

Nobeigumā var atzīmēt, ka Ņujorka par jaunā Range Rover Sport pirmizrādes vietu nav izvēlēta nejauši. Lai gan automobili varēja demonstrēt jau šobrīd notiekošajā Ženēvas motoršovā, Ņujorka ir likumsakarīga izvēle, jo nevienā citā planētas metropolē netiek pārdots tik daudz Range Rover Sport eksemplāru kā šeit, turklāt modelis ir arī populārākais Land Rover izstādājums Ziemeļamerikas tirgū.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu