Liuziniks iekārtojies firmā "Jauda", kurai tikuši miljoni (57)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pērn jūnija vidū aizturētais bijušais AS "Latvenergo" meitas firmas AS "Sadales tīkli" valdes priekšsēdētājs Ivars Liuziniks iekārtojies darbā energofirmā "Jauda", šodien ziņo interneta portāls "Pietiek.com".

Šī firma ir viens no vērā ņemamiem "Latvenergo'' izsludināto iepirkumu uzvarētājiem. Pērn maijā "Jauda" no Liuzinika vadītā "Sadales tīkli" saņēmusi pasūtījumu par 3,29 miljoniem latu un bijusi partnere arī citos "Latvenergo" un "Sadales tīklu" iepirkumos kopumā par vēl vairāk nekā četriem miljoniem latu, vēsta portāls.

Liuziniks no valdes priekšsēža amata "Latvenergo" meitasfirmā ''Sadales tīkls" bija spiests atvadīties pērn vasarā, pēc tam kad KNAB viņu kopā ar bijušo "Latvenergo" valdes priekšsēdētāju Kārli Miķelsonu un vietnieku Aigaru Meļķo aizturēja aizdomās par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu, naudas atmazgāšanu un kukuļņemšanu sevišķi lielos apmēros. Liuzinikam, tāpat kā Miķelsonam un Meļķo, ar tiesas lēmumu vasarā tika piemērots apcietinājums, vēlāk visi tika atbrīvoti.

KNAB izmeklēšanu "Latvenergo" amatpersonu lietā turpina un, pēc "Pietiek.com" rīcībā esošās informācijas, izmeklētāji šķetina ne vien "Latvenergo" vadošo amatpersonu iespējamos noziegumus, bet arī viņu iespējamo saikni ar dažām bijušajām varas, tagad Saeimas opozīcijas partijām.

Kā liecina energofirmas "Jauda" mājas lapā internetā pieejamā informācija, Liuziniks tagad ir energofirmas attīstības direktors.

"Jauda" ir viens no lielākajiem dažādu elektromateriālu un iekārtu (kabeļi, slēdži, izolatori, drošinātāji, līniju armatūras, transformatoru apakšstacijas u.tml.) ražotājiem Latvijā.

Apsūdzētais Latvenergo trīs miljonu lietā

KNAB pērn vasarā īstenotā Latvenergo vadošo amatpersonu aizturēšana nebija pirmā reize, kad Liuzniks nonāca tiesībsargājošo iestāžu izmeklētāju uzmanībā.

Liuzniks bija viens no apsūdzētajiem tā dēvētājā Latvenergo trīs miljonu lietā. Pēc gadiem ilgas tiesvedības Augstākās tiesas Senāts 2006.gada februārī viņu atzina par vainīgu Latvenergo trīs miljonu lietā. Liuzniks trīs miljonu afēras laikā bija Latvenergo valdes loceklis un atbildēja par uzņēmuma finansēm. (Miljoni no Latvenergo pazuda, kad 1997.gada pavasarī Latvenergo Lihtenšteinas ārzonas kompānijai IFCE cedēja parādu Bankai Baltija – Lihtenšteinas ārzonai tika pārskaitīti astoņi miljoni latu, bet Banka Baltija saņēma tikai piecus miljonus latu. Trīs miljoni Latvenergo naudas bija pazuduši Lihtenšteinas firmas kontos. Pastāv uzskats, ka aiz Lihtenšteinas ārzonas slēpās tolaik valdoši politiķi un ka no Latvenergo nozagtie trīs miljoni tika sadalīti starp tā laika valdības (premjers bija Andris Šķēle) un varas partiju līderiem.)

Sods, kuru saskaņā ar AT Senāta lēmumu saņēma Liuzniks, gan bija niecīgs - viņu sodīja ar naudas sodu 25 minimālo mēnešalgu apmērā.

Augstu amatu Latvenergo vadībā Liuzniks saglabāja līdz pat pērnā gada jūnijam, kad KNAB viņu aizturēja.

Komentāri (57)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu