Deputāts atzīst saikni ar čečenu uzņēmēju (132)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Nacionālās apvienības Saeimas deputāts Imants Parādnieks neslēpj, ka pavisam nesen ticies ar čečenu tautības uzņēmēju Bislanu Krūmiņu.

Klients kamīnu salonā

"Ar Bislanu es tikos pavisam nesen, nu jau kā politiķis. Bet pirms tam viņš bija klients mūsu kamīnu salonā, es viņam esmu kamīnu taisījis. Publiski viņu savulaik pasniedza kā tādu briesmoni, manī radās interese: vai tiešām viņš tik briesmīgs? Satikāmies, aprunājāmies – par plāniem, kādi viņam un viņa kolēģiem ir kā uzņēmējiem, par to, kā uzlabot uzņēmējdarbības vidi Latvijā.

Ja es tiekos ar cilvēkiem no brīvas gribas, tad, domāju, man nav jābaidās un jāslapstās pa stūriem,"

piektdien publicētā intervijā laikrakstam "Neatkarīgā" klāsta Parādnieks.

Gribēja nomelnot

Arī viņa kolēģis Raivis Dzintars laikrakstam norāda, ka skandāls saistībā ar to, ka it kā apvienība saņēmusi nelikumīgi finansējumu no čečenu diasporas, bijis apzināts nomelnošanas mēģinājums un tādām runām nav bijis nekāda pamata: "Protams, nebija. Jau pirms vēlēšanām mūs brīdināja, ka par mums mērķtiecīgi tiek vākts kompromats.

Ar Bislanu mēs tikāmies ne vienreiz vien. Es nesaprotu, vai drīkst runāt tikai ar tādiem cilvēkiem, kuri ir ideoloģiski līdzīgi?

Vai, stāvot Saeimas ēdnīcas rindā, jāpalaiž kāds pa priekšu, lai es nestāvētu tūdaļ aiz Andra Šķēles?"

Baumoja par čečenu naudu partijas kasē

Jau vēstīts, ka pērn publiski parādījās ziņas par partijas "Visu Latvijai" saistību ar čečenu uzņēmēju Bislanu Abdulmuslimovu. Ziņas toreiz publiskoja TV3 raidījums "Nekā personīga". Drošības policija toreiz sāka pārbaudi, taču ziņas neapstiprinājās.

Drošības policijai nebija dokumentāru pierādījumu par naudas nodošanu vai saņemšanu. Bijušas tikai aizdomas, ka dažiem partijas "Visu Latvijai" ziedotājiem nav bijuši legāli ieņēmumi ziedojumu veikšanai. Ka šie ziedotāji saistīti ar čečeniem, arī pierādījumu nebija.

Drošības policija uzzinājusi, ka Bislans Abdulmuslimovs saviem draugiem un paziņām esot plātījies ar lielisku pirkumu - partiju "Visu Latvijai". Viņš esot teicis, ka šogad izdarījis divas labas investīcijas - futbola klubā "Skonto" un partijā "Visu Latvijai". Tajā viņš ieguldījis vairāk nekā 50 000 latu. Tomēr, izsaukts uz Drošības policiju, čečenu uzņēmējs naudas došanu noliedzis.

Komentāri (132)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu