Polijā augstām amatpersonām aizliedz lidot vienā reisā (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Polijas parlaments, baidoties, ka kādreiz varētu atkārtoties Smoļenskas aviokatastrofai līdzīgi notikumi, aizliedzis valsts augstākajām amatpersonām visām lidot ar vienu lidmašīnas reisu, raksta newsru.com.

Pagājušā gada aprīlī, kad Smoļenskā avarēja lidmašīna, bojā gāja Polijas prezidents Lehs Kačiņskis ar dzīvesbiedri, deputāti, augstas amatpersonas un dažādi sabiedrībā pazīstami cilvēki, kopumā zuda 96 dzīvības, - viss Polijas sabiedriskās elites zieds, kā toreiz rakstīja daudzi mediji.

Baidoties, ka šāda traģēdija kādreiz varētu atkārtoties, Polijas parlaments pieņēmis likumu, saskaņā ar kuru prezidentam un valsts premjerministram, kā arī virknei augstu ierēdņu nebūs ļauts lidot ar vienu un to pašu reisu.

Parlamenta un prezidenta apstiprinātais likums nosaka, ka nekad un nekādos apstākļos valsts prezidents, premjers, parlamenta un parlamenta Senāta spīkeri nedrīkst atrasties vienā lidmašīnā. Tāpat likums valsts vadītājiem liedz lidot Polijas armijas vadības, virknes valdības amatpersonu un Nacionālās Drošības padomes vadības pavadībā.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu