Kijevā protestē pret Janukoviča «politiskajām represijām» (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ukrainas galvaspilsētā Kijevā pirmdien tūkstošiem cilvēku piedalījās protesta demonstrācijā pret prezidenta Viktora Janukoviča valdības īstenotajām «politiskajām represijām», kamēr pats valsts galva ieradies Briselē uz Ukrainas un Eiropas Savienības samitu.

Aptuveni pieci tūkstoši cilvēku galvaspilsētas ielās piedalījās demonstrācijā, kas noslēdzās Kijevas galvenajā laukumā.

Ekspremjeres Jūlijas Timošenko partija «Batkivščina» («Tēvzeme»), boksera Vitālija Kļičko vadītā partija UDAR un nacionālistu partija «Svoboda» («Brīvība») bija aicinājušas savus atbalstītājus pulcēties protesta akcijā pret to, ka Janukoviča oponenti tiek turēti apcietinājumā, kā arī lai paustu atbalstu Ukrainas integrācijai Eiropā.

Demonstranti sauca: «Brīvību Jūlijai!» un «Nost ar bandu!». Daudzi demonstranti uz akciju bija ieradušies ar karogiem un Timošenko portretiem.

Foto: AFP/LETA

«Mūs sauklis ir - «Ukraina Eiropā, Ukraina bez Janukoviča«,» uzrunājot demonstrantus, sacīja viens no «Batkivščinas» līderiem Arsēnijs Jaceņuks.

Opozīcijas partijas pieskaņojušas demonstrācijas norisi Janukoviča vizītei Briselē, lai pievērstu Eiropas valstu uzmanību stāvoklim Ukrainā.

Timošenko ieslodzīšana nopietni sabojājusi Janukoviča attiecības ar Rietumiem, kas prezidentam pārmet, ka viņš ļaunprātīgi izmantojis tiesu varu, lai atbrīvotos no politiskās sāncenses.

25.februārī aprit trīs gadi kopš Janukoviča inaugurācijas prezidenta amatā.

Ekspremjere, kas 2011.gada beigās sāka izciest viņai par varas pilnvaru pārsniegšanu piespriesto septiņu gadu cietumsodu, kopš 2012.gada aprīļa atrodas Harkovas slimnīcā.

Prokuratūra janvārī informēja Timošenko, ka viņa oficiāli ir aizdomās turamā deputāta un uzņēmēja Jevgēņija Ščerbana slepkavības lietā, un norādīja, ka notiesāšanas gadījumā viņai draud mūža ieslodzījums.

Ukrainas mediji skaidro, ka apsūdzības Ščerbana slepkavības lietā ir šantāža, lai piespiestu Timošenko doties trimdā un atteikties no dalības politiskajā dzīvē.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu