Vācieši nosaukuši uzticamākos lietotos auto (114)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Audi

Vācu kompānijas Dekra speciālisti ir uzskaitījuši tos lietotos automobiļus, kas jaunajiem saimniekiem parasti sagādā vismazāk nopietnu problēmu.

Dekra (Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein jeb Vācijas automobiļu uzraudzības asociācija), kas specializējas automobiļu tehniskā stāvokļa novērtēšanā, ir lielākais šāda veida uzņēmums Eiropā un trešais lielākais pasaulē.

Tā eksperti uzticamāko lietoto auto reitingu veidojuši, balstoties uz datiem par 15 miljoniem automobiļu, kam tehniskā apskate veikta pēdējo divu gadu laikā. Atbilstoši tam vismazāk nopietnu defektu (nestrādājošas bremzes, salūzusi balstiekārta u.tml.) ir Audi A4 saimei, bet gredzenu pavēlniekiem no Ingolštates seko Mercedes-Benz C klase un Volvo S80/V70.

Bez kopējās ieskaites, Dekra eksperti izvēlējās arī labākos auto katrā klasē, atsaucoties uz publikāciju laikrakstā Berliner Zeitung, vēsta Motor.ru. Tā katrā klasē par labākajiem automobiļiem atzīti Audi A1, BMW 3.sērija, Mercedes-Benz E klase un Ford Focus.

Ielas sporta auto rindās modelis ar vismazāk nopietnajiem defektiem ir BMW Z4, un laurus Bavārijas autoražotājs plūcis arī kompakto krosoveru segmentā ar modeli X1. Minivenu ieskaitē tikmēr līderis ir Ford C-Max.

Dekra speciālisti ir izveidojuši arī atsevišķu topu, kurā uzticamākie auto sarindoti pēc to nobraukuma. Un šeit pirmās vietas lielākoties ieņem japāņu izstrādājumi. Mazajā klasē ar noskrējienu starp 100 un 150 tūkstošiem kilometru līderis ir Toyota Yaris, kompaktauto segmentā ar noskrējienu starp 50 un 150 tūkstošiem kilometru ir Toyota Prius, bet kompaktvenu ieskaitē ar noskrējienu starp 50 un 100 tūkstošiem ir šī paša zīmola Verso.

Auto vērtēšanas speciālisti piebilst, ka viens no būtiskākajiem faktoriem, kurš ietekmē auto uzticamību, ir tā noskrējiens. Jo tas mazāks, jo mazāka arī varbūtība saskarties ar nopietnām problēmām.

Līdzīga veida reitings nesen tika izveidots arī ASV, kur pirmo vietu ieguva lietotie Lexus ar rādītāju 71 defekts uz 100 šā zīmola mašīnām.

Komentāri (114)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu