Pareizticīgo mācītājs patvaļīgi atslēdz īrniekiem elektrību (29)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kāda Saldus iedzīvotāja aizvien nespēj aizmirst starpgadījumu ar vietējās pareizticīgo baznīcas mācītāju. Ticīgajai sievietei vēl aizvien spilgtā atmiņā notikušais pirms pareizticīgo Ziemassvētkiem, jo tieši tad mācītājs pamanījies nepamatoti atslēgt visai mājai elektrību un svētki aizvadīti tumsā. Latvijas Pareizticīgo baznīcas vadība solījusi veikt dienesta izmeklēšanu šajā lietā.

LNT raidījums „Tautas balss” ceturtdien vēstīja par kādu konfliktu starp pareizticīgo mācītāju un Saldus iedzīvotāju Ināru, kura vairāk nekā desmit gadus kopā ar savu smagi slimo meitu mitinās blakus vietējai baznīcai – mācītāja mājā. Nepatīkamais starpgadījums esot noticis pirms mēneša – īsi pirms pareizticīgo Ziemassvētkiem.

Ziemassvētkus aizvada tumsā

Sieviete apgalvoja, ka godīgi maksājusi īres un komunālo pakalpojumu rēķinus, arī par patērēto elektroenerģiju. Taču īsi pirms svētkiem Ināra un viņas 12 kaimiņi mācītāja mājā esot palikuši bez elektrības. Mācītājs Aleksandrs Platinskis, kurš pildot ēkas pārvaldnieka pienākumus, esot bez redzama iemesla atslēdzis elektrību šajā Striķu ielas 28. mājā.

Ticīgā kundze Ināra neslēpa savu aizvainojumu pret mācītāju, jo, viņasprāt, pildījusi saistības: „Šāda mācītāja rīcība man nav saprotama. Es to nevaru aptvert, ka mācītājs var tā izdarīt pirms lieliem svētkiem - pirms Ziemassvētkiem.” Ziemassvētki Ināras ģimenei pagājuši sveču gaismā un klusumā.

Mācītājs līksmo gaismā

Savukārt mācītāja mājā valdījusi svētku noskaņa. „Man kā ticīgam cilvēkam tas bija ļoti liels pazemojums, vienkārši niecība. Es nācu no veikala, un mācītāja māja gaiša ar ugunīm, aiz aizkariem vizuļo eglīte, tūlīt būs Ziemassvētki, bet es eju savā tumšajā mājā, ņemu bateriju rokās un eju lejā pie mammas cept kotletes ar bateriju rokās.”

Sākotnēji mācītājs pats iekasējis naudu par izlietoto elektroenerģiju, pats veicis aprēķinus, bet vēlāk šo darbu esot uzticējis kaimiņienei. Pēc sievietes stāstītā, mācītājs atteicies pieņemt savākto naudu no kaimiņienes, sakot, lai tā nauda stāv, un pēc tam atslēdzis ēkai elektrību.

Mācītājs: Divus mēnešus nebija maksājuši

Mācītājs Aleksandrs Platinskis intervijā raidījumam skaidroja, ka cilvēki zinot, kāpēc tika atslēgta elektrība, proti, jo divus mēnešus nebija par to samaksājuši. „Naudu laicīgi nesamaksā „Latvenergo”, un viņi ilgi neceremonējas, viņi atslēdz un viss,” norādīja Platinskis.

„Latvenergo” savukārt „Tautas balsij” norādīja, ka konkrētais mācītājs uzrakstījis iesniegumu, lai elektrība tiktu atslēgta. Turpretim mācītājs noraidīja šos apgalvojumus, sakot, ka viņš neesot rakstījis tādu iesniegumu, bet gan atteicies no šā skaitītāja.

"Latvenergo": Šai mājai nebija parādu

Mācītājs uzsvēra, ka cilvēki, padzīvodami kādu brīdi bez elektrības, esot sapratuši, ka viņiem vairs nesanāks „dzīvot uz citu rēķina”. Savukārt tumsā palikušie iedzīvotāji nespējot aizmirst notikušo, jo uzskata, ka pareizticīgo mācītājs vēlējies izrādīt savu lielo ietekmi un norādīt uz viņu niecību.

„Tautas balss” uzņēmumā „Latvenergo” guva apstiprinājumu, ka konkrētajai mājai neesot bijis parādu par pakalpojumu, tādēļ atslēgt elektrību neesot bijis pamata.

Tiks veikta dienesta izmeklēšana

Raidījums ziņoja, ka Latvijas Pareizticīgo baznīcas vadība ar preses pārstāves Olgas Dementjevas starpniecību solīja šo svētā tēva Aleksandra rīcību izvērtēt – tikšot veikta dienesta izmeklēšana, lai šo situāciju tuvākajā laikā atrisinātu.

Savukārt Ināra šobrīd esot izbijusies, vai mācītājs pēc šādas informācijas nākšanas gaismā viņas ģimeni neizraidīs no mācītāja mājas. Tomēr Dementjeva intervijā teica, ka nekādas atriebības pret šo sievieti nebūšot. Viņa izteica atzinību, ka par šādiem gadījumiem netiekot klusēts.

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu