Brigmanis: ZZS nav jāiesniedz konsolidācijas priekšlikumi (13)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Finanšu ministra Andra Vilka (V) vadītajai darba grupai, kura strādā pie iespējamo budžeta konsolidācijas pasākumu apspriešanas, ir jāsagatavo priekšlikumi koalīcijai, nevis jāpieņem kādi lēmumi, pirmdien paziņoja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis. Taču ZZS savus priekšlikumus nav iesniegusi, jo tas esot jādara Finanšu ministrijai, uzskata Brigmanis.

To pirmdien pēc Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes sēdes žurnālistiem sacīja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, komentējot finanšu ministra izteikumus par ZZS pārstāvju it kā kavējošo lomu priekšlikumu izstrādē.

Brigmanis norādīja, ka Finanšu ministrijas (FM) un darba grupas radošā darbība līdz šim izpaudusies kā priekšlikumi par pensiju un pabalstu "griešanu", bet tā vietā vajadzētu "iespringt" un meklēt vietas, kur "nauda stāv un to var paņemt".

ZZS frakcijas vadītājs piebilda, ka šī darba grupa neesot tā, kurai jāpieņem lēmumi, tai tikai jāsagatavo priekšlikumi, kurus pēc tam var apspriest valdībā un koalīcijā, pieņemot politisku lēmumu. Tāpēc ZZS deleģētajiem pārstāvjiem darba grupā neesot tiesību pieņemt lēmumus, to varot tikai ZZS valde.

Pēc Brigmaņa domām, pagaidām darba grupā nav iesniegti tādi priekšlikumi, kādus ZZS gaida. Tas būtu jādara FM kā naudas turētājiem. "Nav problēmu priekšlikumus apspriest un pēc tam realizēt. Bet, ja lielākais avots paredzēts sociālais budžets, tad kāda jēga šādu darba grupu sasaukt?" jautāja politiķis.

Kā šodien žurnālistiem atzina Vilks, darbs pie šā gada valsts budžeta papildu konsolidācijas priekšlikumiem nesokas tik raiti, kā plānots, kam par iemeslu esot arī sadarbība ar koalīcijas partneri - ZZS.

Ministrs norādīja, ka viņa vadītajai darba grupai "nav izdevies iegūt to tempu, kā sākotnēji gribējām". Lai gan FM jau esot savs redzējums par iespējamajiem mazinājumu virzieniem, joprojām neskaidrs ir politiskais atbalsts. Lielāka skaidrība varētu būt pēc šodien paredzētās koalīcijas padomes sēdes, kurā Vilks plāno iepazīstināt ar aktuālo situāciju un saņemt skaidrākas atbildes no koalīcijas partneriem.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu