Karavīrs izstrādā aplikāciju Taliban apkarošanai (29)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Kamēr ASV Aizsardzības ministrija tērē miljardiem dolāru kārtības uzturēšanai un normālas dzīves atjaunošanai Afganistānā, kāds karavīrs no saviem līdzekļiem iztērējis 26 tūkstošus, lai radītu Taliban apkarošanas aplikāciju iPhone viedtālrunim.

Kā ziņo heraldsun.com.au, ideja par aplikāciju, kas palīdzētu karavīriem cīņā, kapteinim Džonatanam Špringeram prātā ienākusi pērn jūlijā. Kopš tā laika 31 gadu vecais Indianas štata iedzīvotājs cieši sadarbojies ar programmētājiem, lai savu ideju īstenotu.

Aplikācija Tactical Nav, kas Apple aplikāciju bodē būs pieejama februārī, karavīriem palīdz karšu un shēmu sastādīšanā, apvidus un atskaites punktu fotografēšanā, kā arī atbalsta grupām nosūta koordinātes. Aplikāciju varot izmantot arī, lai novadītu artilērijas uguni uz pretinieka pozīcijām, kā arī izsauktu helikopteru atbalsta vienību.

Lai pārliecinātos par sava izstrādājuma precizitāti, Špringers esot izmēģinājis dažādus bruņotus transportlīdzekļus, attālinātus novērošanas posteņus, kā arī smagus kaujas apstākļus.

Afganistānā karojošais Špringers atzīmē, ka vairums kareivju ikdienā izmanto viedtālruņus un aplikācija ir radīta speciāli viņiem.

"Jau no pirmās dienas biju pārliecināts, ka viedtālruņus ASV bruņotie spēki varēs izmantot kaujas vajadzībām," sacīja Špringers. "Armija viedtālruņus neizmantoja, bet es biju gatavs to mainīt, kaut arī tas maksāja prāvus līdzekļus no manas kabatas."

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu