Fiat parāda septiņvietīgo Freemont (15)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau ziņojām, ka Fiat Ženēvas auto šovā prezentēs jaunu modeli, kas tapis, par pamatu ņemot Dodge Journey.

Jau varēja gaidīt, ka par Fiat Freemont nodēvētais septiņvietīgais modelis maz atšķirsies no donora, taču to nevarēja droši apgalvot līdz pat šim brīdim, kad Fiat publiskojuši sava modeļa pirmos attēlus.

Freemont ir modelis, kas tapis pēc Chrysler un Fiat izpilddirektora Serdžio Markiones ieceres, un tas demonstrē abu zīmolu vadītāja mērķi samazināt izstrādes izmaksas, kā arī maksimāli izmantot rūpnīcu ražošanas jaudas. Tas arī ir izdevies, jo Freemont no Journey atšķiras ar nelielām izmaiņām ārējā dizainā, kā arī salonā, tiesa gan, itāļu mašīnas interjera dizains vēl nav publiski parādīts. Tāpat Fiat ir stingrāka un atsaucīgāku piekare, kā arī stūres iekārta, kas vairāk atbilstot Eiropas autobraucēju gaumei, atzīmē Automotive News Europe.

Fiat Freemont tirdzniecība Eiropā sāksies jūnijā, un tas sākotnēji tiks piedāvāts ar priekšpiedziņu un diviem 2 litru Fiat Multijet dīzeļdzinējiem, kas attīsta 140 vai 170 zirgspēkus. Gada nogalē piedāvājumu papildinās modelis ar pilnpiedziņu un Chrysler markas 276 zirgspēku 3,6 litru V6 benzīnnieks, turklāt līdz ar to pilnpiedziņa būs pieejama arī 170 zirgspēku dīzelim. Visu riteņu piedziņas modeļi standartā tiks komplektēti ar automātisko pārnesumkārbu.

Foto: FIAT

Fiat uzskata, ka Freemont ir labas izredzes Eiropas tirgū sacensties ar tādiem auto Ford S-Max un Ford Galaxy. Auto ir 4,89 metrus garš, 1,88 metrus plats un 1,72 metrus augsts, bet riteņu bāze sasniedz 2,89 metrus, kas esot labākais rādītājs šajā klasē. Rezultāts ir plašs, komfortabls salons un pietiekami liels bagāžnieks, kura maksimālā ietilpība ar nolocītiem sēdekļiem sasniedz 1461 litru.

Lai atvieglotu auto iegādi, Freemont tiks piedāvāti tikai divi aprīkojuma līmeņi. Bāzes aprīkojumā cita starpā būs septiņas sēdvietas, septiņi gaisa spilveni, ABS, ESP, pretapgāšanās sistēma, gudrā atslēga, kruīza kontrole, trīs zonu klimata kontrole, riepu spiediena kontroles sistēma, multimediju sistēma ar skārienjutīgu ekrānu, bet dārgākajā versijā klāt nāks arī 8,4'' skārienjutīgs ekrāns, SD karšu un DVD lasītājs, 17 collu vieglmetāla riteņu diski, Bluetooth sistēma, parkošanās sensori aizmugurē, nolokāmi spoguļi, automātiskās gaismas u.c.

Fiat Freemont tiks ražots Tolukas rūpnīcā Meksikā, kur patlaban Latīņamerikas un Ziemeļamerikas tirgum ražo Dodge Journey un Fiat 500. Pēc tam kā Freemont nonāks tirdzniecībā, Dodge Journey Eiropā vairs netirgos.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu