Chrysler saņems 9 pakāpju automātu (35)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Chrysler

Vēl salīdzinoši nesen sasniegums skaitījās sešu pakāpju automātiskā pārnesumkārba, tad sekoja septiņu pakāpju un arī astoņu pakāpju automāti. Pēc pāris gadiem arī tā jau būs vēsture, jo transmisiju speciālists ZF Friedrichshafen AG sāks piegādāt deviņu pakāpju automātiskās pārnesumkārbas.

Pirmais uzņēmums, kas savā produkcijā izmantos deviņu pārnesumu automātisko pārnesumkārbu, būs Chrysler un, kā norāda Automotive News Europe (ANE), tā ir amerikāņu koncerna vēlme kaut kādā veidā pārspēt konkurentus, nevis tiem tikai līdzināties, izmantojot sešu pakāpju automātus. Pie jaunajām pārnesumkārbām no 2013.gada tiks priekšpiedziņas miniveni.

Pērn Chrysler pavēstīja, ka savās aizmugures piedziņas automašīnās sāks izmantot ZF astoņu pakāpju automātus, kas spējot pat par 25% uzlabot degvielas patēriņa rādītājus salīdzinājumā ar piecu pakāpju pārnesumkārbu.

ZF valdes loceklis Maikls Pols ANE sacījis, ka deviņu pakāpju kārbas nodrošinātā degvielas patēriņa procentuālais uzlabojums būs rakstāms ar divciparu skaitli, taču norāda, ka mūsdienu automāti jau ir sasnieguši robežu, aiz kuras katrs nākamais pārnesums nekādu dižo papildu ekonomiju nedod.

"Ja godīgi, mēs uzskatām, ka vēl vairāk pārnesumiem īsti jēgas nav," - tā Pols, atzīmējot, ka tālākas patēriņa samazināšanas nolūkā autoražotājiem un ātrumkārbu piegādātājiem nāksies kopīgiem spēkiem izstādāt jauna tipa transmisijas.

Komentāri (35)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu