Tiesās medmāsu par sava bērna sakropļošanu un divu nogalināšanu (29)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tiesai nodota tā saucamā medmāsas lieta, kuru apsūdz meitas sakropļošanā par duršanu acī vairākus gadus, kā arī divu savu bērnu nonāvēšanā, jo ekspertīzes pēc mirstīgo atlieku ekshumēšanas liecina, ka bērni nav miruši dabiskā nāvē, apliecināja ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga.

Sieviete pie kriminālatbildības saukta par slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos, par cietsirdību un vardarbību pret mazgadīgo, kā arī par narkotisko un psihotropo vielu ievadīšanu pret personas gribu un par tīšu smagu miesas bojājumu izdarīšanu.

Šēnberga informēja, ka 30.janvārī Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzēta sieviete par savu bērnu sakropļošanu un nonāvēšanu.

Tiesai nodotie materiāli liecina, ka noziedzīgie nodarījumi tika veikti laika posmā no 1997.gada 8.jūnija līdz 2011.gada 31.oktobrim. Izdarīto noziegumu dēļ nāve iestājās diviem apsūdzētās bērniem, savukārt viens zaudēja redzi. Noziedzīgie nodarījumi tika izdarīti, lai iegūtu materiālus labumus, liecina izmeklēšana.

Personai piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Prokuratūra vienlaikus norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Jau esam vēstījuši, ka 2011.gada novembrī tika apcietināta 1971.gadā dzimusī sieviete, kas pēc profesijas ir medmāsa. Šokējošais gadījums par sakropļoto bērnu atklājās, kad ārsti pēc vairākus gadus ilgušiem izmeklējumiem nonāca pie slēdziena, ka 12 gadu vecās meitenes redzes problēmas nav iedzimtas, bet gan ir tīšs nodarījums.

Policijai bija aizdomas, ka māte dūrusi bērna acī un, lai meitene to nepamanītu, viņai dotas miega zāles. Mīklainos apstākļos bija miruši arī viņas divi bērni ‒ trīs gadus veca meitenīte un sešus gadus vecs puika.

Sieviete bija strādājusi vairākās slimnīcās. Pašlaik nav zināms kurās tieši.

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu