Šonedēļ 1991.gada barikāžu atceres pasākumi (105)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šonedēļ sāksies pasākumi, kas veltīti 1991.gada janvāra barikāžu 20.gadadienai. Trešdien, 12.janvārī, plkst.16 Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā atklās Laura Filica un Pētera Apiņa fotoizstādi "Latvijas mediķi 1991. gada barikādēs".

Ceturtdien, 13.janvārī plkst.15 Doma baznīcā atklās izstādi "Doms. 1991.janvāris", bet plkst.18 Zaķusalā iedegs atceres ugunskuru.

Sestdien, 15.janvārī plkst.16 barikāžu dalībnieki tiek aicināti uz kopīgu tikšanos Rīgā, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, lai dalītos atmiņās un baudītu atceres koncertu, kurā uzstāsies grupas "Auļi", "Iļģi", "Pērkons", "Skyforger" un citi mākslinieki.

Svētdien, 16.janvārī, barikāžu muzejā tiks demonstrētas dokumentālās filmas par barikāžu laiku, bet plkst.14 notiks atceres pasākumi pie Vecmīlgrāvja tilta.

Savukārt 20.janvārī paredzēta plaša atceres pasākumu programma, plkst.18 Doma laukumā īpašā atceres brīdī tiek aicināta vienoties visa Latvija. Atceres pasākumi noslēgsies ar ekumenisko dievkalpojumu Rīgas Doma baznīcā.

Pilna pasākumu programma pieejama 1991.gada barikāžu muzeja mājas lapā "www.barikades.lv".

2011.gada janvārī apritēs 20 gadi kopš Latvijas Tautas frontes organizētajām barikādēm. Barikāžu laiks ir 1991.gada janvāra dienas Rīgā, kad tika aizstāvēta 1990.gada 4.maijā atjaunotās Latvijas valsts neatkarība. Tas ir unikāls visu Latvijas novadu patriotu nevardarbīgas pretošanās paraugs, kad barikāžu dalībnieku drosme neļāva neatkarības pretiniekiem atjaunot okupācijas varu Latvijā. Barikāžu 20.gadadienas atceres pasākumi norisināsies no 13. līdz 20.janvārim.

Komentāri (105)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu