Mazsalacā iebrūk kūts jumts; izglābta 41 govs (17)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šorīt, neizturot biezo sniega kārtu, Mazsalacā iebrucis kādas saimniecības kūts jumts, taču visus lopiņus - 41 gotiņu - izdevies evakuēt.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta operatīvais dežurants Māris Kronbergs pastāstīja, ka šis negadījums noticis plkst.7.56. Glābēji nekavējoties devās uz izsaukumu, taču ceļš līdz saimniecībai bija 38 kilometru garš. Kad glābēji ieradās negadījuma vietā, saimnieki pašu spēkiem jau bija izglābuši 40 gotiņas, bet pēdējo lopiņu no kūts palīdzēja izglābt ugunsdzēsēji.

Kopējā jumta platība ir 450 kvadrātmetru.

Kronbergs atzina, ka, iestājoties siltākam laikam, biezā sniega sega uz ēku jumtiem kļūst vēl smagāka, tādēļ ikviens ēkas īpašnieks tiek aicināts domāt par to, lai šādi gadījumi neatkārtotos.

Biezās un smagās sniega kārtas dēļ lūst arī koku zari, kas krīt uz elektrovadiem, kas savukārt atkal kavē elektroapgādes piegādi iedzīvotājiem.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu