«Femen» aktīvistes kailām krūtīm protestē Davosā (58)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Trīs Ukrainas feministu protesta grupas «Femen» aktīvistes ar kailām krūtīm pie Pasaules Ekonomikas foruma norises vietas Šveices kūrortpilsētā Davosā sestdien protestēja pret vīriešu dominanci pasaulē.

Divas aktīvistes no Ukrainas un viena no Francijas ieradās pie foruma norises vietas "Kongress Zentrum" haki krāsas mēteļos, līdz strauji tos novilka, neskatoties uz to, ka gaisa temperatūra bija zem nulle grādiem pēc Celsija skalas, paliekot tērpušās vien īsos šortos un zeķubiksēs.

Aktīvistēm uz krūtīm bija uzraksts angļu valodā "SOS DAVOS" ("SOS DAVOSA"), bet muguru rotāja uzraksts "Poor for Being Women" (Nabadzīga, jo esmu sieviete"). Viņas skandināja arī saukļus, svilpa un aizdedzināja lāpas, kas apkārtni piepildīja ar rozā dūmiem.

Protesta akcija gan nebija ilga, jo viņas aizturēja policijas darbinieki, kas apsargāja foruma norises vietu.

"Šodien "Femen" aktīvistes ieradās izkliegt SOS saucienu Davosā, SOS no visām pasaules sievietēm, jo

mēs esam nogurušas skatīties uz tiem vīriešiem, kas tiek apsargāti, ēd kaviāru un dzer šampanieti, izliekoties, ka viņiem rūp jautājums par sievietēm,"

protesta akcijas mērķi skaidroja aktīviste Inna Ševčenko no Ukrainas.

"Tomēr visu laiku, kad viņi runā par sievietēm ekonomikā, tā ir diskusija par vienu lietu - kā nopelnīt naudu, izmantojot sievietes -, jo

pret sievietēm aizvien izturas kā pret vergiem, kā lēto darbaspēku, ko viņi var izmantot,"

viņa piebilda.

Pasaules Ekonomikas forumā "Femen" aktīvistes protestēja arī pērn.

"Femen " kopš 2010.gada rīko akcijas, kurās dalībnieces ar kailām krūtīm protestē pret demokrātijas, korupcijas un cilvēktiesību pārkāpumiem Krievijā, Ukrainā un citviet pasaulē, tostarp Vatikānā un Londonā.

Septembrī Parīzē tika atklāts pasaulē pirmais "Femen" "mācību centrs".

Komentāri (58)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu