Nokia gatavo «spoguļkamertelefonu» Eos (42)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nokia gatavo jaunu viedtālruni, ko paredzēts apgādāt ar 41 megapikseļa attēlveidošanas sensoru. Ierīces kodētais nosaukums pagaidām ir Nokia Eos, un tā tāpat kā Lumia sērijas tālruņi darbosies ar Windows Phone operētājsistēmu.

Tā, atsaucoties uz The Verge un tā slepenajiem avotiem, vēsta Cnews.ru.

Pirmais tik spējīgs viedtālrunis tika prezentēts pirms nedaudz mazāk nekā gada. Modelis Nokia 808 PureView būtībā ir modeļa Nokia N8 pēctecis, kas apgādāts ar plaši pelto operētājsistēmu Symbian, taču fotografēšanai izmanto 41 megapikseļa sensoru.

Otrs viedtālrunis, kas saņēma PureView tehnoloģijas sensoru un debitēja šā gada septembrī, ir jaunais somu kompānijas flagmanis Lumia 920, tiesa, lietotāji ražotājam veltījuši neskaitāmus pārmetumus. Šim telefonam, kurš it kā pārstāv PureView saimi, ir kamera ar tikai 8,7 megapikseļu izšķirtspēju.

Tikmēr Nokia attaisnojās, ka «PureView nav tikai kāda konkrēta funkcija viedtālrunī vai tā raksturlielums». «Runa jau nav par pikseļu skaitu, bet gan par to, ko ar tiem ir iespējams panākt,» sacīja bijušais Nokia attēlveidošanas tehnoloģiju izstrādes nodaļas vadītājs Damians Dinings.

Ar to jāsaprot, ka zīmols PureView primāri norāda uz attēla kvalitāti, nevis pikseļu skaitu. Tā, piemēram, 808 PureView tiek pozicionēts kā telefons-kamera, ar ko var uzņemt attēlus vāja apgaismojuma apstākļos, un to kvalitāte neatpaliks no spoguļkameru nodrošinātās kameras.

Tomēr tagad izskatās, ka Nokia ir nolēmuši iepriecināt patērētājus un dot viņiem 41 megapikseļa kameru, turklāt komplektā ar modernu operētājsistēmu. Tas arī ir pareizākais ceļš, pa kuru atgriezties uz pelnīšanas takas.

Pēc The Verge informācijas jaunais telefons būs ar alumīnija korpusu, kas formas ziņā līdzināsies Nokia N8. Eos nosaukumu tas gan zaudēs, jo EOS ir preču zīme, ko foto un biroja tehnikas ražotājs Canon izmanto spoguļkameru apzīmēšanai.

Kad topošais Nokia viedtālruņu flagmanis varētu nonākt pārdošanā, šobrīd vēl nav zināms.

Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu