Iemesli, kādēļ iPhone 6 pievils (248)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Interneta vietnes CNet.com apskatnieks Ēriks Maks ir pārliecināts, ka iPhone, kādu mēs to pazīstam, drīz vien beigs pastāvēt un iPhone 6 neiznāks. Iemesls tam varētu būt nepieciešamība Apple iet citā virzienā, lai uzturētu patērētāju interesi par viedtālruni. Cita iespēja, iPhone 6 būs, taču tas sagādās vilšanos.

Iemesli, kādēļ iPhone nepieciešamas kardinālas pārmaiņas

1. iOS operētājsistēma ir novecojusi.

Ja pirmo iPhone paaudžu laikā tā bija revolucionāra, tad pēdējā laikā tā jau sāk šķīst vecīga, jo nemainās. Apple nāksies krietni pastrādāt, lai iOS modernizācijas rezultātā radītu produktu, kas šķitīs pievilcīgs potenciālajiem iPhone lietotājiem, bet nesagādās vilšanos esošajai Apple fanu kopienai.

2. Uzmanības centrā Samsung un Android.

Uzmanības apjoms, kas kādreiz tika veltīts Apple iPhone, tagad tiek Dienvidkorejas gigantam Samsung. Un pamatoti, jo Samsung piedāvā daudzveidību – lētus un dārgus, lielus un mazus, jaudīgus un mazāk jaudīgus viedtālruņus, kamēr Apple telefonu sortimentā atšķiras tikai krāsa un iebūvētās atmiņas lielums.

3. Tims Kuks.

Tima Kuka vadībā Apple ir cita kompānija. Ja Stīva Džobsa laikā Apple ražoja produktus noteica, kas patērētājiem patiks, tad ar Kuku pie vadības grožiem Apple ieklausās patērētājos un ražo to, ko viņi pieprasa, piemēram, iPad Mini, kas jau ir nonācis plauktos, un lētāku iPhone, kura tapšanu kompānijā noliedz, bet baumu vidē piemin diezgan bieži.

4. Mainās jauniešu attieksme pret Apple

ASV veiktas aptaujas liecina, ka jauno paaudzi Apple produkcija vairs nekārdina, jo iPhone ir visur un visiem, pat vecākiem. Tagad stilīgāk ir spēlēties ar Windows Phone telefonu vai kādu spēcīgu Android ierīci.

5. Cena

Apple produkcija ir stilīga, taču tai pašā laikā arī dārga. Un cenai mūsdienās ir nozīme, jo īpaši tad, ja konkurējošās ierīces spēj paveikt to pašu, ko iPhone, bet par krietni zemāku cenu.

6. Odziņa jeb WOW! Faktors

Apple produktos trūkst patiesu inovāciju. Siri varbūt kādu brīdi skaitījās inovatīvs izstrādājums, personālais asistents, taču tā īsti nostiprināties cilvēku prātos kā kaut kas īpašs, tas nespēja. Ja Android turpinās attīstīties tikpat ātri, tad maz iespēju, ka Apple spēs radīt ko tādu, kas liks iesaukties – WOW!

Komentāri (248)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu