Jaunais Range Rover atripojis līdz mums (34)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ingars, TVNET

Britu Range Rover jau ir nodzīvojis četrus gadu desmitus un pēc kārtējiem visaptverošajiem uzlabojumiem ir iesoļojis ceturtajā paaudzē.

Sestdien Rīgas lidostas teritorijā Biznesa aviācijas terminālā notika jaunā, ceturtās paaudzes Range Rover prezentācija.

Kā norādīja Land Rover Range Rover pārstāvji no zīmola dīleruzņēmuma BM Auto, atbilstoši klientu vēlmēm apvidnieks nav mainīts raksturā, taču ir vispārēji uzlabots. Iespējams, tieši tāpēc Latvijā jau ir pārdoti 27 Range Rover, kas turklāt visi kā viens ir dārgākās komplektācijas Autobiography izpildījumā un vidēji maksā ap 150 tūkstošiem eiro.

Starp lielākajām pārmaiņām var minēt to, ka šis ir pirmais šāda tipa auto, kam ir alumīnija nesošā virsbūve. Pateicoties šai konstrukcijas īpatnībai, jaunais Range Rover, salīdzinot ar priekšgājēju, sver līdz pat 420 kilogramu mazāk. Tas savukārt nozīmē, ka neatkarīgi no motorizācijas Range Rover patērē mazāk degvielas un dinamika ir iegūstama arī ar salīdzinoši neliela tilpuma dzinēju, kāds ir jaunais TDV6 sešu cilindru dīzelis ar 258 ZS.

Ja nu tomēr šķiet, ka Range Rover nepiestāv mazāk par astoņiem cilindriem, tad ir saglabātas arī divas V8 opcijas - SDV8 dīzeļdzinējs ar 4,4 litru darba tilpumu un 339 ZS, kā arī 5 litru benzīna kompresormotors ar 510 ZS.

Komentāri (34)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu