Džobsa jahta spiesta pārtraukt peldējumu (25)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nav pagājuši pat divi mēneši, kopš Apple līdzdibinātāja Stīva Džobsa superjahta tika nolaista ūdenī, taču tā jau ir spiesta pārtraukt peldējumu.

Iespaidīgais kuģis pēc pasaulē labi pazīstamā dizainera minimālista Filipa Stārka lūguma ticis aizturēts ostā Nīderlandē, vēsta Newsru.com. 80 metrus garā Venēra esot burtiski pieķēdēta dokam Amsterdamas ostā, turklāt ostas darbiniekiem policija devusi norādes, kā gādāt, lai tā «neaizbēgtu».

Korekcijas Venēras ceļojumu grafikā veicis neviens cits kā kuģa dizaina autors un projektētājs Filips Stārks, kurš uzstāj, ka viņam par paveikto darbu vēl nav samaksāti trīs miljoni ASV dolāru.

Džobsa un Stārka vienošanās paredzējusi projektētājam maksāt 6% no jahtas vērtības, taču tā neskaidros apstākļos pazeminājusies no 150 līdz 105 miljoniem dolāru, bet honorārs attiecīgi sarucis no 9 līdz 6 miljoniem. Tie gan dizaineram samaksāti laikā, taču par atlikušajiem trim neviens vairs nerunājot.

Cik ilgi jahta stāvēs Amsterdamas ostā, nav zināms. Zināms gan ir tas, ka attiecības starp Stārku un Džobsu bijušas draudzīgas, tādēļ līgums viņu abu starpā nav ticis slēgts.

Var atzīmēt, ka superjahtu, kas ūdenī tika nolaista 29.oktobrī, septiņu gadu laikā uzbūvēja Amsterdamas kuģubūves kompānija Royal De Vries. Kuģa saimniekam gan to nebija lemts piedzīvot, jo aizkuņģa dziedzera vēzis viņu pieveica vairāk nekā gadu pirms šī notikuma.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu