Džobss kļūdījās – cilvēkiem patīk mazas planšetes (49)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Par vizionāru uzskatītais Apple Computer dibinātājs Stīvs Džobss tomēr kļūdījās – patērētāju uzvedība liecina, ka 10 collas pa diagonāli nav pats labākais izmērs planšetdatora ekrānam.

Džobss, kuram tika piedēvētas maģiskas spējas paredzēt, kas patērētājiem ir vajadzīgs un ko viņi gaida no jaunākajām tehnoloģiskajām ierīcēm jeb gadžetiem, vēl dzīvs būdams, uzskatīja un deklamēja, ka labākais izmērs viedtālruņa ekrānam ir 3,5 collas (tāds tas bija visiem līdzšinējiem iPhone modeļiem), bet planšetdators nav planšetdators, ja tam ir mazāks ekrāns par aptuveni 10 collām (iPad ekrāna diagonāle ir 9,7 collas).

Tomēr laiks rit, lietu kārtība mainās un jāatzīst, ka Džobss vismaz šajos divos punktos ir maldījies. Un to pierāda arī Apple jaunākie produkti – iPhone 5 ir 4 collu ekrāns, bet sīvās konkurences apstākļos tapušajam iPad mini ir niecīgs 7,85 collu ekrāniņš. Pie tam abas ierīces – lielais iPhone un mazais iPad – ir ļoti pieprasītas.

Kā vēsta CNet.com, sākotnēji plānoto 6 miljonu iPad mini vietā Apple šogad pagūs realizēt krietni vairāk ierīču. Konkrētus skaitļus tirgus izpētes speciālisti nemin, taču atzīmē, ka gada ceturtajā ceturksnī Apple ekrānu ražotājiem AUO un LG Display esot «pasūtījis piegādāt vairāk nekā 12 miljonus ekrānu».

Tas liek secināt, ka mazais iPad ir populārāks par gada nogalē iznākušo iPad 4, bet tas savukārt nozīmē, ka cilvēkiem nav tik būtiska veiktspēja un Retina ekrāns, cik lietošanas ērtums, dizains, izmērs un cena.

Nozares izpētes kompānija DisplaySearch lēš, ka nākamgad Apple kopumā realizēs ap 100 miljoniem planšetdatoru un no tiem pusei vajadzētu būt iPad mini.

Komentāri (49)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu