Austrālijas radiostacija medmāsas ģimenei sola sāpju naudu (30)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrālijas radiostacija, pēc kuras raidījuma vadītāju joku zvana uz Londonas slimnīcu par Kembridžas hercogienes Ketrīnas veselības stāvokli incidentā iesaistītā slimnīcas medmāsa tika atrasta mirusi, medmāsas ģimenei otrdien solīja izmaksāt vismaz 500 tūkstošus Austrālijas dolāru (282 tūkstošus latu) lielu sāpju naudu.

Aptur reklāmas raidīšanu

Pēc medmāsas nāves piektdien radiostacija «2Day» paziņoja, ka aptur jebkādas reklāmas raidīšanu, tomēr otrdien tā norādīja, ka reklāmas raidīšana radiostacijā atsāksies ceturtdien, bet visi līdzekļi, kas līdz gada beigām tiks saņemti par reklāmas līgumiem, tiks atvēlēti mirušās medmāsas ģimenei.

«2Day» informēja, ka summa sasniegs vismaz 500 tūkstošus Austrālijas dolāru.

«Mēs ļoti nožēlojam to, kas notika,» paziņojumā citēts radiostacijas īpašnieces kompānijas «Southern Cross Austereo» ģenerāldirektora Rīsa Holerana teiktais. «Ceram, ka ar ieguldījumu piemiņas fondā varam palīdzēt sniegt atbalstu Saldaņu ģimenei, kas viņiem šajā grūtajā brīdī ir ļoti nepieciešams,» paskaidroja Holerāns.

Žasintas meita Liša

Indijā dzimusī divu bērnu māte medmāsa Žasinta Saldaņa divus Austrālijas radio raidījuma vadītājus savienoja ar citu medmāsu nodaļā, kurā atradās Ketrīna, kura savukārt atklāja privātas ziņas par Kembridžas hercogienes veselības stāvokli, trešdien apstiprināja Karaļa Edvarda VII slimnīca, kurā Saldaņa strādāja.

Atrod mirušu

Piektdien medmāsa tika atrasta mirusi. Plašsaziņas līdzekļos tiek apgalvots, ka viņa izdarījusi pašnāvību, lai gan oficiāli tas nav apstiprināts. Lielbritānijas policija paziņojusi, ka nāves cēlonis nav skaidrs, bet netiek uzskatīts, ka sieviete mirusi vardarbīgā nāvē.

Pēc notikušā tika apturēts Melas Greigas un Maikla Kristiana raidījums. Abi pirmdien intervijās plašsaziņas līdzekļiem ar asarām acīs stāstīja, ka nav vienīgie, kas vainīgi, jo

viņi tikai esot veikuši joku zvanu, kura scenāriju izstrādājuši citi cilvēki.

Holerans paziņoja, ka radiostacija ir piecas reizes zvanījusi slimnīcai Londonā, pirms ierakstītā telefonsaruna tika atskaņota ēterā, lai pārrunātu tās publiskošanas apstākļus. Slimnīca gan to noliedza.

Zvans saskaņots ar slimnīcu

Austrālijas likumi noteic, ka pirms joku zvana atskaņošanas ēterā ir jāsaņem piekrišana no visām tajā iesaistītajām personām.

46 gadus vecās medmāsas vīrs Benedikts Barboza un viņu 14 un 16 gadus vecie bērni pirmdien pirmo reizi parādījās publiski.

Jau vēstīts, ka Austrālijas radiostacijas «2Day» raidījuma vadītāji piezvanīja uz slimnīcu, uzdodoties par Viljama vecmāmiņu Lielbritānijas karalieni Elizabeti II un viņa tēvu troņmantnieku princi Čārlzu, un, lai gan viņi ne īpaši veiksmīgi atdarināja augstdzimušos karaļnama pārstāvjus, viņus savienoja ar nodaļu, kurā atrodas Ketrīna, un tās medmāsa uztrauktā balsī atklāja, ka prinča Viljama sieva «pašlaik guļ, un nakti viņa pavadīja mierīgi».

Joku zvans no Austrālijas Londonas Karaļa Edvarda VII slimnīcā tika saņemts pagājušās otrdienas rītā. Māsiņa zvanītājiem stāstīja, ka «miegs viņai [Ketrīnai] nāk par labu. Viņai tiek doti šķīdumi, lai atjaunotu ūdens līmeni organismā, jo tas bija diezgan atūdeņots, kad viņa ieradās slimnīcā. Tomēr viņas stāvoklis pašlaik ir stabils.»

Medmāsa raidījuma vadītājiem, kas uzdevās par britu karalieni un viņas dēlu, paziņoja, ka viņi var vēlāk ierasties apmeklēt Ketrīnu, kad viņa būs «atsvaidzinājusies», kā arī piebilda, ka Kembridžas hercogienes miegs ir saraustīts. «Domāju, ka ir grūti gulēt svešā gultā,» teica medmāsa.

Slimnīca trešdien atzina, ka ir saņēmuši viltus zvanu, un pauda dziļu nožēlu par notikušo. Slimnīcas vadītājs Džons Lofthauss uzsvēra, ka «nopietni uztveram pacientu konfidencialitāti un tagad pārskatām savas telefonsarunu procedūras».

Ketrīna slimnīcā tika nogādāta pagājušo pirmdien, un paparaci pūļi dežurēja pie slimnīcas, lai nofotografētu princi Viljamu, kad viņš ierodas apmeklēt sievu vai dodas prom no slimnīcas. Ceturtdien Ketrīna no slimnīcas tika izrakstīta.

Jau vēstīts, ka Sentdžeimsa pils 3.decembrī oficiāli apstiprināja, ka Ketrīna gaida bērnu, piebilstot, ka Ketrīnas grūtniecība ir «ļoti agrīnā stadijā».

Princis Viljams, kurš ir nākamais rindā uz Lielbritānijas troni pēc sava tēva prinča Čārlza, un Ketrīna Midltone, kas pašlaik abi ir 30 gadu veci, apprecējās pagājušā gada aprīlī. Pēdējā laikā aizvien biežāk izskanēja pieņēmumi, ka Ketrīna gaida bērnu.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu