Francijas katoļu organizācija sūdz tiesā «Femen» aktīvistes (39)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Francijas katoļu organizācija «Civitas», kas svētdien Parīzē rīkoja demonstrāciju pret viendzimuma laulībām, iesūdzējusi tiesā feministu kluba «Femen» dalībnieces, kas demonstrācijas norises vietā bija sarīkojušas kārtējo protesta striptīzu.

Organizācija «Femen» iesūdzēta tiesā par «seksuālu ekshibicionismu» bērnu klātbūtnē, nelegāla protesta sarīkošanu, kā arī reliģiska grupējuma aizvainošanu, izsmejot tā dalībnieču tērpus.

Protestētājas bija ģērbušās vienīgi biksītēs un zeķēs, bet galvā tām bija tradicionālie mūķeņu lakati. Uz aktīvistu ķermeņiem bija uzrakstīti saukļi, kuros pausts nosodījums katoļu demonstrācijas idejām.

Feministes demonstrantu pūlī arī iesvieda asaru gāzes granātas. Dažas puskailās feministes cieta katoļu demonstrācijas dalībnieku uzbrukumā. Saistībā ar vardarbību arestēti pieci cilvēki.

«Civitas» sūdz tiesā «Femen» arī par varmācīgu savu vēstījumu izplatīšanu, organizētu vardarbību, lietojot ieročus, un par citu cilvēku protesta tiesību apdraudēšanu, sacīja katoļu organizācijas prezidents Alēns Eskada.

Parīzes ielās svētdien izgāja desmitiem tūkstoši cilvēku, lai protestētu pret valdības ieceri legalizēt geju laulības un atļaut viendzimuma pāriem adoptēt bērnus.

Saskaņā ar policijas aplēsēm gājienā ar lozungu «Francijai vajadzīgi bērni, nevis homoseksuāļi» piedalījās aptuveni 9000 cilvēku.

Komentāri (39)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu