Rozentāle vairās no atbildības (48)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Bijusī valsts aģentūras «Latvijas Infektoloģijas centrs» (LIC) direktore Baiba Rozentāle vēl nav informēta par Veselības ministrijas (VM) dienesta pārbaudē konstatētajiem pārkāpumiem LIC darbībā pirms tā reorganizācijas un iepazīties ar secinājumiem arī neplāno.

«Man jau vairs nav jāiepazīstas ar secināto, jo es esmu stacionāra »Latvijas Infektoloģijas centra« galvenā ārste un mani, patiesībā, tas absolūti, nemazākā mērā nevar skart, jo es vairāk neesmu ierēdnis,» sacīja Rozentāle.

Uzklausot daļu no dienesta pārbaudē secinātā, Rozentāle tikai piebilda, «ja tāds ir atzinums, tad tāds tas ir».

Jau ziņots, ka augusta beigās valdība atbalstīja VM lūgumu par 2,5 miljonu latu ieguldīšanu Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) pamatkapitālā. Šneiders sacīja, ka līdzekļi nepieciešami, lai segtu šogad plānotos zaudējumus, kas izveidojušies LIC uzņemoties saistības, kas pārsniedz faktiskos budžeta ieņēmumus. Tomēr Rozentāle noliedza, ka iestādei pirms pievienošanās RAKUS būtu bijuši parādi. VM nolēma sākt dienesta pārbaudi.

Pārbaudē VM konstatējusi pārkāpumus LIC darbībā pirms tā reorganizācijas, tomēr disciplinārlietu pret bijušo vadību ierosināt nevarēs, jo tam nav juridiska pamata, tā kā LIC kopš šā gada aprīļa ir reorganizēts un iekļauts Austrumu slimnīcas sastāvā, pastāstīja VM preses sekretārs Oskars Šneiders.

Konstatēts, ka LIC vadība nav nodrošinājusi likuma «Par budžetu un finanšu vadību» izpildi, jo uzņēmusies saistības, kas pārsniedz piešķirtā finansējuma apjomu, kā arī tika slēgti līgumi, kuru saistību termiņš pārsniedz vienu gadu.

«Komisija arī neguva pārliecību, ka LIC ir veikta noslēgto līgumu izpildes kontrole un līgumu kopsummas kontrole attiecībā pret pieejamo finansējumu,» sacīja Šneiders.

«Vērtējot vadītāja iespējamo disciplināratbildību, komisija ņēma vērā, ka iestādes vadītāja pienākumus veica vairāki vadītāji, tostarp ilgstoši pienākumu izpildītāji. Tika konstatēts arī, ka šobrīd ierosināt disciplinārlietu pret LIC vadību nav juridiska pamata,» teica Šneiders.

Disciplinārsodu būtu bijis iespējams piemērot līdz iestādes reorganizācijai - šā gada 31.martam.

Komentāri (48)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu