Iedzīvotāji kļuvuši bažīgi par ģimenes materiālo stāvokli (21)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Jaunākajā «DNB Latvijas barometra» pētījumā iedzīvotāji savu ģimeņu materiālo stāvokli vērtējuši nedaudz kritiskāk nekā pirms mēneša - iespējams, domājot par apkures sezonas sākumu un pieaugošiem sezonālajiem maksājumiem.

Tomēr, neraugoties uz rudens iestāšanos, lielākajā daļā ar valsts un ekonomikas attīstību saistīto indikatoru iedzīvotāju vērtējums joprojām ir salīdzinoši optimistisks. Turklāt tas pat nedaudz uzlabojies valsts kopējās situācijas attīstības vērtējumā.

Salīdzinot ar vasaras beigām, iedzīvotāji biežāk norādījuši, ka kopējā situācija Latvijā patlaban attīstās pareizā virzienā. Tiesa - to, ka tā attīstās nepareizi, joprojām uzsver vairāk nekā puse aptaujāto.

Citos barometra indikatoros, tai skaitā ekonomiskās situācijas attīstība un prognozes tuvākā gada laikā, vērtējumi ir nemainīgi stabili, tomēr šomēnes respondenti nedaudz retāk atzīmējuši, ka viņu ģimenes materiālais stāvoklis patlaban ir labs, norādot, ka tas ir drīzāk viduvējs.

«DNB Latvijas barometra» pētījuma otrajā daļā respondenti šoreiz lūgti izteikt viedokli par kultūras finansēšanu no valsts budžeta, kā arī aptaujāto personiskajiem tēriņiem izklaides un kultūras pasākumu apmeklēšanai, kā arī grāmatu iegādei.

Plašāki «DNB Latvijas barometra» rezultāti un ekspertu secinājumi tiks publiskoti ceturtdien, 1.novembrī.

Pētījumā iegūtos datus komentējuši «DNB bankas» ekonomikas eksperts Pēteris Strautiņš, sociālantropologs Klāvs Sedlenieks, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore Māra Lāce, kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende, Valsts kultūrkapitāla fonda direktors Edgars Vērpe, ekonomists Uldis Osis, Banku augstskolas asociētais profesors Jānis Grasis, 11.Saeimas deputāte Ingūna Rībena (V) un citi eksperti.

«DNB Latvijas barometrs», kas kļuvis par atzītu ikmēneša socioloģisko pētījumu valstī, tiek veidots katru mēnesi, un tajā tiek pētītas konkrētā brīža aktuālās norises sabiedrībai nozīmīgā jomā. Vienlaikus sabiedrībai katru reizi tiek uzdots arī pastāvīgo jautājumu kopums, kas mēnesi pa mēnesim atspoguļo iedzīvotāju vispārējā noskaņojuma izmaiņas.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu