«FEMEN» aktīviste atkailina krūtis «Al-Jazeera» tiešraidē (55)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sieviešu kustības «FEMEN France» līdere Inna Ševčenko ceturtdienas vakarā atkailināja krūtis arābu telekanāla «Al-Jazeera» tiešraidē, protestējot pret «viduslaiku aizspriedumiem», teikts piektdien publicētā šīs kustības paziņojumā presei.

Ševčenko piedalījās «Al-Jazeera» vakara programmā «The Stream», kurā tika apspriesta feminisma un islāma attiecību problēma. Atbildot uz raidījuma vadītājas jautājumu: «Kas sievietēm ir labāk: kailums vai parandža?» - Ševčenko novilka blūzīti.

«Tādējādi viņa deva praktisku atbildi, nosaucot attieksmi pret atkailinātu sievieti par brīvības indikatoru,» teikts kustības paziņojumā. Raidījuma vadītāja gan paziņoja, ka «Al-Jazeera» raidījumā šāds skats ir nepieņemams.

Kustība uzsvēra, ka «FEMEN grasās izmantot visas informatīvās iespējas, lai propagandētu atbrīvošanos no reliģijas un citu viduslaiku aizspriedumu jūga».

Kustība FEMEN radās Ukrainā 2008.gadā un kļuva pazīstama ar protesta akcijām, kuru laikā tās dalībnieces atkailina krūtis. Šīs akcijas notikušas ne vien Ukrainā, bet arī dažās citās valstīs.

FEMEN aktīviste Ševčenko septembra sākumā pārcēlās no Ukrainas uz Franciju. Septembra vidū Francijas tiesu vara izsniedza FEMEN pārstāvēm oficiālu paziņojumu par starptautiskas sieviešu kustības FEMEN reģistrāciju šīs valsts teritorijā.

Komentāri (55)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu