Nokia zaudējumi pieauguši 14 reizes (14)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Somijas mobilo telefonu giganta «Nokia» tīrie zaudējumi šā gada trešajā ceturksnī veidoja 969 miljonus eiro (681 miljonu latu), kas ir aptuveni 14 reizes vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā laika periodā, teikts ceturtdien izplatītajā uzņēmuma paziņojumā.

Savukārt «Nokia» apgrozījums trešajā ceturksnī samazinājās par 19% - līdz 7,2 miljardiem eiro (5,1 miljardam latu).

Tomēr «Nokia» apgrozījums ceturksnī izrādījās lielāks par aģentūras «Dow Jones Newswires» aptaujāto analītiķu iepriekš prognozētajiem 6,9 miljardiem eiro (4,8 miljardiem latu).

Ziņas, ka «Nokia» apgrozījums ceturksnī bijis labāks par analītiķu prognozēto ceturtdien uz brīdi izraisīja kompānijas akciju cenu pieaugumu par vairāk nekā 9%.

«Nokia» vadītājs Stīvens Elops trešo ceturksni vērtēja kā sarežģītu.

Pēc Elopa stāšanās kompānijas vadītāja amatā 2010.gadā «Nokia» notika vērienīga restrukturizācija, tam pakāpeniski pārtraucot viedtelefonu platformas «Symbian» izmantošanu par labu partnerībai ar ASV informācijas tehnoloģiju kompāniju «Microsoft».

Kompānija cerēja, ka jaunā viedtelefonu «Lumia» sērija palīdzēs tai noturēties šajā segmentā, kurā dominē tādi konkurenti kā «Apple», «Research In Motion» un ierīces, kas izmanto «Google» izstrādāto operētājsistēmu «Android».

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu