Atbrīvotā «Pussy Riot» dalībniece sola jaunus protestus (33)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievu pankgrupas «Pussy Riot» dalībniece Jekaterina Samuceviča, kurai tiesa trešdien aizstāja iepriekš piespriesto divu gadu cietumsodu ar nosacītu sodu, pāris stundas pēc atbrīvošanas solījusi jaunas «Pussy Riot» protesta akcijas.

«Mēs neesam beiguši, nedz arī beigsim mūsu politiskos protestus,» intervijā telekanālam CNN paziņoja Samuceviča.

«Mums jārīkojas tādā veidā, lai viņi neuzzinātu par koncertiem pirms laika un nevarētu mūs arestēt,» viņa piebilda.

Apsūdz reliģiskā naidā

Maskavas tiesa augustā piesprieda trim pankgrupas dalībniecēm - Nadeždai Tolokoņņikovai, Marijai Aļohinai un Jekaterinai Samucevičai - divu gadu cietumsodu, atzīstot apsūdzēto vainu huligānismā, kas motivēts ar reliģisko naidu.

Šā gada 21.februārī «Pussy Riot» dalībnieces Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē sarīkoja «panku lūgšanu» «Dievdzemdētāja, padzen Putinu!».

Akcijas dalībnieces uzskrēja uz paaugstinājuma līdzās baznīcas ikonostasam, kur pārkrustījās, metās ceļos un lēkāja, līdz viņas no turienes aizdzina baznīcas darbinieki.

Apžēlošanas aicinājumi no visas pasaules

Neskatoties uz to, ka aicinājumi atbrīvot notiesātās izskanējuši no visas pasaules, sākot ar popmūzikas leģendu Madonnu un beidzot ar Mjanmas demokrātijas kustības līderi Aunu San Su Čži, Samucevičas atbrīvošana bija liels pārsteigums.

Abām pārējām notiesātajām grupas dalībniecēm Marijai Aļohinai un Nadeždai Tolokoņņikovai tiesa trešdien, izskatot apelācijas prasību, atstāja spēkā divu gadu cietumsodu.

Atbrīvotā: varas centieni mūs sašķelt negūs panākumus

Samuceviča intervijā CNN pauda pārliecību, ka Krievijas varasiestāžu centieni sašķelt pankgrupu cietīs neveiksmi, un paziņoja, ka viņas negatīvā attieksme pret prezidentu Vladimiru Putinu un viņa «mega autoritāro projektu» palikusi nemainīga.

«Kopš mūsu uzstāšanās situācija valstī ir pasliktinājusies, un pati tiesa ir liecība tam,» atzīmēja Samuceviča.

Cietumā izturēšanās bijusi laba

Atbrīvotā «Pussy Riot» dalībniece atklāja, ka cietumā pret viņu izturējušies labi un Aļohina un Tolokoņņikova «turoties labi», neskatoties uz to, ka šķiršanās no bērniem viņas ir ļoti sarūgtinājusi.

«Viņas apsveica mani, viņas ļoti priecājās par mani, un viņas novēlēja man visu to labāko,» atzīmēja Samuceviča.

Viņa atzina, ka nezina, kā lietas ievirzīsies turpmāk, bet uzsvēra, ka ir svarīgi, lai Krievijas tauta saprastu, ka viņu protestos nav bijusi ne kripatiņas reliģiskā naida.

«Tā bija varasiestādēm domāta politiska rīcība, un es vēlos, lai cilvēki to saprastu,» uzsvēra Samuceviča.

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu