Breivīks cietumā sācis izvirzīt prasības (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Notiesātais norvēģu terorists Anderss Bērings-Breivīks, kurš sācis izciest viņam piespriesto 21 gada cietumsodu, izvirzījis prasību, lai viņam tiktu atdotas vairākas mantas, ko policija iepriekš konfiscēja kratīšanas laikā, raksta «The Local».

Breivīks īpaši vēloties atgūt savu «Templiešu bruņinieka tērpu», par kādu viņš dēvē melno formas tērpu, kurā savulaik veica uzbrukumus Oslo.

Policija šonedēļ informēja, ka kopumā saistībā ar izmeklēšanu pret Breivīku konfiscēti apmēram 5000 priekšmetu.

«Ir vairākas lietas, ko viņš vēlas atgūt. Visvairāk viņš vēlas atgūt uniformu un tās lietas, ka simboliski saistītas ar Templiešu bruņinieku ordeni,» Breivīka prasības skaidro policijas pārstāvji.

Konfiscētie lietas materiāli šonedēļ tika caurskatīti Breivīka klātbūtnē viņa ieslodzījuma vietā. Policija norāda, ka Breivīka prasības tiks izskatītas, taču esot maz ticams, ka tās tiks izpildītas.

Vēl bez «Templiešu ordeņa uniformas» Breivīks vēlējies atgūt arī vairākas privātas fotogrāfijas, sertifikātus un diplomus.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu