Latvija tērē vairāk, nekā nopelna (76)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Saeima šodien lems par šā gada budžeta grozījumiem, kuros prioritārajiem pasākumiem plānots piešķirt papildu 88 miljonus latu. Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāja vietnieks Jānis Ozoliņš (RP) norāda, ka Latvijā joprojām tērē vairāk, nekā nopelna.

Lūgts vērtēt šā gada budžeta grozījumus, viņš šorīt intervijā Latvijas radio pauda viedokli, ka Latvija vēl joprojām tērē vairāk, nekā nopelna. Visiem budžeta grozījumiem jābūt ļoti pārdomātiem.

Mums ir jāiemācās gan aizņemties, gan arī aizdot.

«To Latvija šajā brīdī vēl nav izdarījusi.

Ceru, ka šie budžeta grozījumi ir pēdējie, kurus mēs skatāmies viena gada ietvaros, un ka 2013.gadu mums izdosies plānot ne tikai viena gada ietvaros, bet arī trīs gadu ietvaros.»

Iedzīvotājiem būtu jāzina valsts plānotie tēriņi garākā periodā.

Ozoliņš prognozēja, ka parlaments budžeta grozījumus atbalstīs. Par atsevišķiem jautājumiem gan iespējamas debates.

Saeima lems par papildu finansējumu

Portāls TVNET jau ziņoja, ka Saeima šodien otrajā un galīgajā lasījumā lems par šā gada budžeta grozījumiem, kuros prioritārajiem pasākumiem plānots piešķirt papildu 88 miljonus latu.

Pirmajā lasījumā Saeima vienojās prioritārajiem pasākumiem sadalīt papildu 70 miljonus latu, savukārt, vērtējot priekšlikumus budžeta grozījumiem uz otro lasījumu, tika atbalstīti papildu izdevumi vēl vairāk nekā 18 miljonu latu apmērā.

Veicot šā gada budžeta grozījumus, kopumā budžeta izdevumi, ieskaitot prioritāros pasākumus 70 miljonu latu apmērā un papildu atbalstītos priekšlikumus, šogad palielināsies par 240 miljoniem latu.

Tāpat Saeimas deputātu priekšlikumi paredz piešķirt dažādiem priekšlikumiem 1,1 miljonu latu, galvenokārt pārdalot līdzekļus no programmas «Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem».

Komentāri (76)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu