LIC saistību dēļ Austrumu slimnīcai 2,5 miljonu zaudējumi (93)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Infektoloģijas centrs (LIC), kas šā gada pavasarī pēc reorganizācijas tika pievienots Rīgas Austrumu klīniskajai universitātes slimnīcai, iepriekš uzņēmies pārmērīgas finanšu saistības, kas slimnīcai šogad radīs 2,5 miljonu latu zaudējumus, pastāstīja Veselības ministrijas (VM) runasvīrs Oskars Šneiders.

Sāk dienesta pārbaudi

Tādēļ VM sākusi dienesta pārbaudi, kurā

izvērtēs atbildīgo amatpersonu, tostarp LIC vadītājas un pašreizējās stacionāra «Latvijas Infektoloģijas centrs» vadītājas Baibas Rozentāles darbību

un to, kādēļ šāda situācija izveidojusies.

Valdība otrdien atbalstīja nepilnu 2,6 miljonu latu piešķiršanu Rīgas Austrumu slimnīcas pamatkapitāla palielināšanai, tostarp LIC uzņemto saistību samaksai.

Šneiders gan nevarēja precizēt, cik lielas saistības un kādiem mērķiem LIC uzņēmies – arī tas tikšot noskaidrots dienesta pārbaudē, kuru plānots pabeigt līdz septembra beigām.

Nepatīkamo situāciju atklājusi VM darba grupa

Nepatīkamo situāciju atklājusi jūnijā izveidotā VM darba grupa, kuras uzdevums bija izvērtēt saistības, kuras pēc LIC reorganizācijas pārņēmusi Rīgas Austrumu slimnīca.

«Darba grupa konstatēja, ka Austrumu slimnīcai šogad radušies 2,5 miljonu latu zaudējumi, kas saistāmi tieši ar LIC pārmērīgajām saistībām,»

sacīja VM pārstāvis.

VM valsts sekretārs Rinalds Muciņš otrdien žurnālistiem paskaidroja, ka LIC pārņemšanas procesā atklājies – centram ir vairāki nesamaksāti rēķini un saistības ar tiktāl pārceltiem termiņiem, ka nu tās ir jāsedz Austrumu slimnīcai.

Jau vēstīts, ka valdība šā gada februārī, neskatoties uz daudzu LIC darbinieku protestiem, atbalstīja Latvijas Infektoloģijas centra reorganizāciju, līdz 1.aprīlim to pievienojot Rīgas Austrumu klīniskajai universitātes slimnīcai un izveidojot jaunu institūciju – Slimību profilakses un kontroles centru.

LIC vadītāja Rozentāle tika iecelta par Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra «Latvijas Infektoloģijas centrs» galveno ārsti.

Komentāri (93)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu