Vaivars atsakās no darījuma ar Abdulmuslimova kompāniju (81)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Daudznozaru kompānija «DK Daugava» neapvienosies ar čečenu uzņēmēja Bislana Abdulmuslimova vadīto kompāniju «AB Holdings», jo potenciālie investori vēlējušies mainīt darījuma noteikumus, informēja «DK Daugava» saimnieks Aigars Vaivars.

Pievienots «AB Holdings» komentārs

«Pretējai pusei radās neparedzēti apstākļi, kuru dēļ «AB Holdings» vēlējās mainīt norēķinu noteikumus. Tādas atkāpes no norunas man nebija pieņemamas. Es izmantoju līgumā paredzēto iespēju atteikties no darījuma, līdz ar to manā īpašumā joprojām ir 100% uzņēmuma daļu,» sacīja Vaivars.

Viņš arī sacīja, ka

«šķiršanās no Abdulmuslimova nav notikusi ar naidu»,

un atzina, ka joprojām izskata piedāvājumus no citu investoru puses.

««DK Daugava» joprojām ir ieinteresēta kaimiņvalstu, piemēram, Krievijas, tirgus apguvē, un pagaidām ar saviem spēkiem notiek tirgus potenciāla izpēte, kā arī darbs pie eksportspējas veicināšanas, piemēram, produktu koncepcijas pielāgošanas attiecīgo tirgu patērētāju iespējām un cenu politikas izstrādes. Tāpat pašlaik uzņēmums izstrādā jaunu cenu ekonomisko pamatojumu Latvijas iekšējam tirgum, un jau drīzumā produkcijas cienītājiem tiks nodrošināta produkcija par pieejamākām cenām,» sacīja Vaivars.

Lēmumu pieņem SAB dēļ

Lēmumu par kapitāldaļu iegādes apturēšanu uzņēmēja Bislana Abdulmuslimova vadītā kompānija «AB Holding» bija spiests pieņemt, jo Latvijas Satversmes aizsardzības biroja (SAB) uzdevumā pret vairākām holdinga amatpersonām tika veiktas represīvas darbības, nopietni apgrūtinot uzņēmuma darbu.

Kā paziņoja holdinga pārstāvis Ēriks Jēkabsons, šādos apstākļos holdinga vadība pieņēmusi lēmumu uz laiku līdz apstākļu noskaidrošanai un situācijas normalizācijai atlikt jaunus investīciju izvietojumus Latvijā, tostarp «DK Daugava» kapitāldaļu iegādi.

«Diemžēl patlaban nav citu iespēju, kā atcelt darījumu. Latvijas drošības iestāžu patvaļa ir nobremzējusi izcilu investīciju projektu, papildus darbavietas, ieņēmumus valsts budžetā un eksporta tirgu paplašināšanu,» norādīja Jēkabsons.

Viņš arī sacīja, ka holdings turpmāk koncentrēs uzmanību, lai sniegtu tiesisku aizstāvību saviem biedriem un novērstu kaitējumu uzņēmuma tēlam. Savukārt ilgtermiņā «AB Holdings» neatteiksies no stratēģijas attīstīt piena un piena produktu ražošanas biznesu Latvijā.

Kā ziņots, par 50% pārdošanu uzņēmēja Abdulmuslimova vadītajai kompānijai «AB holdings» Vaivars paziņoja 2.augustā.

Komentāri (81)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu