Krīzes dēļ Grieķijā samazinājusies korupcija valsts sektorā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Parādu krīzes dēļ Grieķijā ir samazinājusies korupcija valsts sektorā, trešdien paziņoja valsts pārvaldes ģenerālinspektors Leandrs Rakincis, kura vadītā institūcija nodarbojas ar korupcijas monitoringu sabiedriskajā sektorā.

«Lielo korupcijas gadījumu skaits būvatļauju izsniegšanas birojā ir samazinājies, jo nav pietiekami daudz cilvēku, kas būtu gatavi maksāt lielas naudas summas par nelegālu būvniecību,» viņš sacīja intervijā laikrakstam «Kathimerini».

Arī aplokšņu maksājumi jeb kukuļi slimnīcu ārstiem par priviliģētas ārstēšanas saņemšanu ir kļuvuši retāki, pauda Rakincis.

Saskaņā ar korupcijas monitoringa institūcijas ziņojumu 2011.gadā korupcija visvairāk joprojām bija izplatīta nodokļu pārvaldēs un slimnīcās, kā arī iestādēs, kas izsniedz būvatļaujas un sniedz sociālās apdrošināšanas pakalpojumus.

Kopumā Grieķijā pērn reģistrēti 1400 korupcijas gadījumu valsts sektorā, no kuriem 400 ir nodoti izskatīšanai tiesās.

Rakinča vadītā institūcija pērn pastiprināja cīņu pret korupciju, kas Grieķijā ir ļoti plaši izplatīta un rada lielus finansiālus zaudējumus valsts ekonomikai.

Starptautiskā pretkorupcijas organizācija «Transparency International» jūnija sākumā publiskotajā pētījumā iekļāva Grieķiju starp valstīm, kas vismazāk paveikušas korupcijas apkarošanas jomā. Organizācija secināja, ka Eiropā pastāv spēcīga saistība starp korupciju un fiskālo deficītu un norādīja, ka visvājākais sniegums korupcijas apkarošanas jomā ir Grieķijā, Itālijā, Portugālē un Spānijā, kurās no visām Eiropas Savienības valstīs ir arī vislielākās finanšu problēmas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu