Samsung un Apple cīnās par viedtelefonu līdera lomu (12)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viedtelefonu izstrādātāji - ASV «Apple Inc.» un Korejas «Samsung» - cīnās par pasaules viedtelefonu «smagsvara» titulu, raksta augsto tehnoloģiju industrijas analītiķu kompānija «International Data Corporation» (IDC) savā kārtējā ceturkšņa pārskatā par mobilo telefonu tirgu.

«Samsung» 32,6% pasaules tirgus

IDC apkopotajā «Top 5» viedtelefonu ražotāju sarakstā pirmo vietu ieņem «Samsung» ar 32,6% pasaules tirgus daļu otrajā ceturksnī, kad uzņēmums pārdeva 50,2 miljonus viedtelefonu. Tas ir par 172,8% vairāk nekā pērn otrajā ceturksnī, kad tika pārdoti 18,4 miljoni telefonu un sasniegta 17% tirgus daļa.

Savukārt «Apple» otrajā ceturksnī pārdeva 26 miljonus telefonu, kas veidoja 16,9% pasaules tirgus. Lai gan «Apple» pārdoto telefonu skaits pieauga par 27%, tā tirgus daļa nokritās no 18,8% pērn otrajā ceturksnī, informē IDC. «Apple» pārsvarā pārdod tikai vienu sava «iPhone» telefona modeli (jaunākais ir «iPhone 4s»), kamēr «Samsung» ir vairāki viedtelefonu modeļi.

«Kritiens nav nekas neparasts, jo «iPhone» piegādes apjoms ir visaugstākais pirmajos divos ceturkšņos pēc jauna modeļa piedāvāšanas,» raksta IDC.

Pārējie no abiem līderiem krietni atpaliek

Pārējie trīs topā ieskaitītie ražotāji krietni atpaliek no abiem līderiem. «Nokia» otrajā ceturksnī ieņēma trešo vietu ar 6,6% pasaules tirgus daļu un 10,2 miljonu pārdotu telefonu. Pārdoto «Nokia» telefonu skaits sarucis par 38,9% no 16,7 miljoniem pārdotu viedtelefonu 2011.gada otrajā ceturksnī, kad somu koncerna viedtelefonu pasaules tirgus daļa bija 15,4%.

IDC raksturo «Nokia» pārdošanas apjoma izmaiņas kā «pārejas» simptomus, viedtelefonu pircējiem pamazām pametot modeļus ar «Symbian» un «Meego» operētājsistēmām un pārejot uz jauniem «Lumia» modeļiem ar «Windows Phone 7» sistēmu. IDC pretēji dažiem citiem tirgus komentētājiem neuzskata, ka drīzumā gaidāmas jaunā «Windows Phone 8» operētājsistēmas pieteikšana nav bremzējusi «Lumia» sērijas pārdošanu.

Ceturtā vietā ierindojas Taivānas firma «HTC» - tā arī zaudējusi pārdošanas apjomus un tirgus daļu. Pārdoti 8,8 miljoni viedtelefonu, par 24,1% mazāk nekā pērn, un tirgus daļa sarukusi līdz 5,7% no 10,7% pērn otrajā ceturksnī. Tomēr IDC piebilst, ka HTC atguvies no lielāka kritiena iepriekšējos ceturkšņos.

Jaunpienācējs - Ķīnas firma ZTE

Kā norāda IDC, piektajā vietā kā jaunpienācēja parādījusies Ķīnas firma «ZTE». Tās pārdoto telefonu skaits no pērnā gada otrā ceturkšņa pieaudzis par 300% līdz astoņiem miljoniem šogad un tirgus daļa uzkāpusi līdz 5,2% no 1,8%. Pārdošanas apjomus audzējusi kompānijas jaunās un lētās viedtelefonu sērijas parādīšanās Ķīnā, kā arī «ZTE» ražotu telefonu piegādes ASV, kur tās pārdod ar citiem zīmoliem, raksta IDC.

Kopumā pasaulē otrajā ceturksnī pārdoti 153,9 miljoni viedtelefonu, kas ir par 42,1% vairāk nekā pirms gada, informē IDC.

Salīdzinoši - visa veida pārdoto mobilo telefonu skaits pasaulē bija 406 miljoni, tikai 1% vairāk nekā 2011.gada otrajā ceturksnī.

IDC ir IT un telekomunikāciju nozares globālās mediju, konferenču rīkošanas un pētniecības koncerna «International Data Group» (IDG) meitas uzņēmums. IDC nodarbina vairāk nekā 1000 analītiķu, kuri pēta IT un tehnoloģiju nozaru attīstību 110 pasaules valstīs, teikts IDC mājaslapā.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu