Puskaila Femen aktīviste metas virsū Maskavas patriarham (33)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ukrainas feministu protesta grupas «Femen» aktīviste Anna Ždanova, kas ceturtdien Kijevas lidostā ar atkailinātām krūtīm mēģināja mesties virsū Maskavas un visas Krievzemes pareizticīgo patriarham Kirilam, bija nokļuvusi uz skrejceļa kā akreditēta žurnāliste, paziņoja patriarha preses dienests.

«Viņa bija akreditēta kā Harkovas izdevuma »Vesti« ārštata žurnāliste,» informēja patriarha preses dienests.

Kad patriarhs uz Kijevas Borispoles starptautiskās lidostas skrejceļa pienāca pie žurnālistiem, sieviete ar atkailinātām krūtīm skrēja patriarha virzienā, saucot «Atkāpies, [sātan]!». Uz viņas ķermeņa bija uzraksts «Kill Kiril» («Nogaliniet Kirilu»).

Apmēram metra attālumā no patriarha aktīvisti apturēja patriarha preses dienesta vadītājs diakons Aleksandrs Volkovs un drošības dienesta darbinieks. Pats patriarhs nekādi nereaģēja uz notikušo.

Žurnālistus uz pareizticīgo baznīcas pasākumiem Ukrainā vispirms akreditē Ukrainas pareizticīgo baznīcas preses dienests, kas patriarha Ukrainas vizītes gadījumos nosūta šo žurnālistu sarakstus patriarha preses dienestam, kurš savukārt pārsūta tos drošības dienestam.

«Tomēr akreditācija nav personības pārbaudes paņēmiens. Ar šādiem jautājumiem nodarbojas attiecīgie drošības dienesti. Šie jautājumi nav mūsu kompetencē,» sacīja patriarha preses dienesta pārstāvis.

Preses dienesta pārstāvji ir «sašutuši, ka daži masu informācijas līdzekļi rada iespējas šādām provokācijām». «Tas stipri atšķiras no mūsu priekšstatiem par godīgu un objektīvu presi,» piebilda patriarha preses dienesta pārstāvis.

Maskavas un visas Krievzemes patriarhs Kirils ceturtdien ieradās Kijevā, lai piedalītos svinīgos pasākumos, kas veltīti Krievzemes kristīšanas dienai un Maskavas patriarhāta Ukrainas pareizticīgo baznīcas metropolīta Vladimira pastorālās kalpošanas 20 gadu jubilejai.

«Femen» dalībnieces ir izpelnījušās ievērību ar dažādām protesta akcijām, kurās viņas piedalās ar atkailinātām krūtīm, ne vien Kijevā un citās Ukrainas pilsētās, bet arī Maskavā, Minskā, Vatikānā un citur pasaulē.

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu