Toyota un PSA kopīgi ražos vieglo komerctransportu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Peugeot

Uzņēmumi «Toyota Motor Europe» («Toyota») un «PSA Peugeot Citroen» vienojušies par vieglo komercauto ražošanu Eiropas tirgum, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja «Toyota Baltic AS» pārstāve Reili Kaibalda.

Plāna ietvaros «Peugeot Citroen» piegādās vieglos komercautomobiļus pārdošanai Eiropas tirgū ar «Toyota» zīmolu.

Pirmais solis 2013.gada otrajā ceturksnī būs «Peugeot Citroen» piegādātie vidēja izmēra furgoni, kas izveidoti uz esošo automobiļu «Peugeot Expert» un «Citroen Jumpy» bāzes. Vienošanās ietver arī sadarbību pie nākamās paaudzes automobiļu izveidošanas, ko ražos «Peugeot Citroen». Tiek sagaidīts, ka sadarbība turpināsies ilgāk par 2020.gadu.

Plāna ietvaros «Toyota» piedalīsies nākamās paaudzes produkta izstrādē un investēs nozarē. Abi uzņēmumi neplāno apvienot kapitālu vai ražošanu.

«Toyota Motor Europe» prezidents un izpilddirektors Didjē Lerojs norādīja, ka vieglā komerctransporta segments uzņēmumam ir svarīgs daudzos Eiropas tirgos.

«Apvienojot spēkus ar »Peugeot Citroen«, esam raduši labu risinājumu, ko piedāvāt klientiem, kopš vairs neražojam »Hiace« modeli. Mums jau ir veiksmīga sadarbība ar »Peugeot Citroen« mazo automobiļu segmentā, un viņi ir līderi Eiropas vieglā komerctransporta tirgū - ar lielisku kvalitātes reputāciju un daudzveidīgu piedāvājumu,» uzsver Lerojs.

Savukārt «Peugeot Citroen» programmu izpildu viceprezidents Žans Kristofs Kemars atzinis, ka parakstītais līgums ievada vidēja izmēra vieglā komerctransporta jaunas paaudzes izstrādi, kas abiem uzņēmumiem nodrošinās konkurētspējīgu produktu Eiropas tirgum.

«Toyota Motor Europe» pārrauga «Toyota» un «Lexus» automobiļu, rezerves daļu un aksesuāru vairumtirdzniecību un mārketingu un «Toyota» ražošanas un inženierpētniecības darbības Eiropā. «Toyota» Eiropā tieši un pastarpināti nodarbina apmēram 94 000 cilvēku un kopš 1990.gada ir veikusi ieguldījumus vairāk nekā septiņu miljardu eiro apmērā. «Toyota» darbību Eiropā uztur 30 nacionālie mārketinga un pārdošanas uzņēmumi 56 valstīs, kopumā ap 3000 tirdzniecības vietu un deviņas ražotnes. 2011.gadā «Toyota» Eiropā pārdeva 822 386 «Toyota» un «Lexus» automobiļu.

«Peugeot» un «Citroen» grupa 2011.gadā visā pasaulē pārdeva 3,5 miljonus automobiļu, no kuriem 42% ārpus Eiropas. Kā Eiropas otrajam lielākajam automobiļu ražotājam, tās ienākumi no pārdošanas un peļņa 2011.gadā bija vairāk nekā 59,9 miljardi eiro. «PSA Peugeot Citroen» ir pārdošanas pārstāvji 160 valstīs. 2011.gadā grupa vairāk nekā divus miljardus eiro veltīja izpētes un attīstības jomām, jo sevišķi jauno enerģiju automobiļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu