Latviešu izgudroto «Mykoob» izmantos ASV privātskolās (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijā izveidotais mācību sociālais tīkls «Mykoob», kas patlaban darbojas aptuveni piecsimts vietējās skolās, Amerikā izpelnījies lielu atzinību un tiks ieviests 900 prestižās privātskolās. Projekta autori uzskata, ka tas ir tikai sākums viņu veiksmes stāstam, tā šovakar informēja LNT ziņas.

Ģirts Ļaudaks un Mārtiņš Kalniņš dažādas idejas sākuši īstenot jau skolas laikā. Abi gan smaidot noliedz, ka bijuši teicamnieki. Viņi pirmie sākuši Latvijā ieviest polifoniskās melodijas, saderības horoskopus un dažādus citus īsziņu projektus.

Savukārt pirms diviem gadiem nāca klajā viņu abu izveidotais interneta projekts «Mykoob» jeb sociālais tīkls-palīgs skolotājiem, skolēniem un vecākiem.

Ģirts LNT ziņām stāsta: «Vecāki, protams, piekļūst visai informācijai, kas saistīta ar bērnu mācību procesu un kas saistās, protams, ar pamatlietām – apmeklējumi, mājasdarbi, stundu saraksts un galvenokārt arī komunikācija ar skolu. Visu šo informāciju viņi, protams, var saņemt arī mobilajā telefonā.»

Uzvara Vīnē paver ceļu uz ASV

Pagājušajā gadā abi projekta autori nolēma piedalīties starptautiskā jauno tehnoloģiju konferencē Vīnē, kur starp 500 uzņēmumiem ar savu «Mykoob» ieguva 2.vietu un iespēju doties pieredzes apmaiņā uz Silīcija ieleju Amerikā.

Tieši ASV nodibināti kontakti un

par «Mykoob» ieinteresējusies 900 prestižu privātskolu ķēde.

Lielākais pārsteigums bijis tas, ka latvieši piedāvā «Mykoob» bez maksas, jo pelnīs uz reklāmu rēķina.

«Amerikas tirgum mēs speciāli paredzam arī ēdināšanas moduli, kas ir privātskolās. Vecāki var ieiet sistēmā un paskatīties, kas uz rītdienu, teiksim, kāds ir kafejnīcas menu [ēdienkarte], un izvēlēties, ko bērns uz rītdienu varēs ēst. Un, protams, viņš redz pēc tam arī, ko bērns ir pasūtījis. Lai nav tā, ka tikai konfektītes un snikerīši tiek ēsti,» skaidro Ģirts.

Savukārt Mārtiņš piebilda: «Kad skolotājs uzdod mājasdarbu, viņš vienmēr var redzēt, ko citi skolotāji ir uzdevuši. Katrā ziņā viņš nepārslogo bērnu uz nākamo dienu, neuzdod trīs kontroldarbus vienā dienā un nākamajā nevienu.»

Līgums ar ASV privātskolām jau noslēgts

Amerikāņi novērtējuši arī to, ka mācību sociālajā tīklā «Mykoob» iespējams pievienot videomateriālus no «You Tube» un citiem resursiem, kas kļuvuši par neatņemamu mācību sastāvdaļu.

«Amerikas tirgus, viennozīmīgi, vismaz pēc pirmajām šā brīža sajūtām ir daudz atvērtāks šādu produktu lietošanai, tādēļ ka tāda tipa produkti skolās ir tikuši lietoti jau no 90.gadu beigām, 2000.gadu sākuma,» stāsta Mārtiņš.

Ar privātskolām noslēgts līgums par «Mykoob» izmantošanu. Tikmēr puiši jau kaļ nākamos plānus. Visu mājas lapu ražošanu uzņēmēji grib atstāt Latvijā, tāpēc tagad jāpaplašina kolektīvs un tuvākajā laikā viņi plāno «Mykoob» pielāgot arī lietošanai mobilajos tālruņos.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu