Āboltiņa: Sudrabai «tuvas attiecības» ar SC; Sudraba noliedz (369)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas vēlme iet politikā politikas aizkulisēs nav noslēpums, šorīt telekanālā LNT izteicās Saeimas priekšsēdētāja un «Vienotības» līdere Solvita Āboltiņa. Viņa izteicās, ka "Sudrabas kundzei ir tuvas attiecības ar tiem pašiem cilvēkiem, kas atbalsta «Saskaņas centru»».

Valsts kontrolierei Ingunai Sudrabai, kura aktīvi kritizē valdības un Saeimas darbu un ap kuru nerimst spekulācijas par viņas iespējamo iesaistīšanos politikā, nevajadzētu izmantot savu amatu politisku paziņojumu sniegšanai, tā vietā labāk rīkoties un iesaistīties politikā, ceturtdien LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa («Vienotība»).

Saeimas priekšsēdētāja Sudrabai pārmeta arī tukšu kritiku - kritizēt neesot slikti, bet no valsts kontrolieres nākot tikai kritika un visu astoņu darba gadu laikā neesot saņemts neviens piedāvājums, kā kaut ko izdarīt un uzlabot.

Ja veidos jaunu partiju, tikai sadrumstalošot politisko sistēmu

Āboltiņa atzina, ka Sudraba noteikti ir potenciāli spēcīgs spēlētājs Latvijas politikā. Politiķe sūrojās, ka Sudraba, izveidojot jaunu partiju, tikai sadrumstalos Latvijas politisko sistēmu, taču, jautāta, vai Sudrabu varētu aicināt iestāties «Vienotībā», sacīja, ka tas nebūšot viņas lēmums, bet tas varētu notikt - līdzīgi kā ar Valdi Zatleru, kurš gan izvēlējās dibināt savu partiju.

Runājot par Sudrabas politiskajām simpātijām un potenciālās partijas ideoloģiju, Āboltiņa izteicās, ka viņai esot «informācija, ka Sudrabas kundzei ir tuvas attiecības ar tiem pašiem cilvēkiem, kas atbalsta «Saskaņas centru»».

Piebalso Sudrabai par Zaķi

Dažos jautājumos gan Āboltiņas domas ar Sudrabu saskan, piemēram, jautājumā par «Vienotības» Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Dzintara Zaķa rīcību, izvairoties no nodokļu nomaksas, Āboltiņa piekrīt, ka Saeimas deputāta morālā atbildība ir daudz augstāka nekā citiem iedzīvotājiem. «Šis ir viens no retajiem apgalvojumiem, kurā es piekrītu Sudrabai,» sacīja politiķe.

Āboltiņa atzina, ka Zaķis kopumā pieļāvis kļūdas, tostarp situācija ar nodokļu nomaksu bija jāatrisina ātrāk. Viņa atzina, ka Zaķa gadījums var ietekmēt vēlētāju attieksmi pret «Vienotību».

Sudraba par Āboltiņas teikto neizpratnē

Valsts kontroliere Inguna Sudraba noraida Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas (V) pārmetumus, ka Sudraba tikai kritizē, taču ieteikumi kritikai nesekojot.

Sudraba sarunā sacīja, ka nezina nevienu citu institūciju, kas tik intensīvi strādātu ar Saeimu un sniegtu rekomendācijas un priekšlikumus. Turklāt likumā ir noteiktas lietas, par kurām Valsts kontrolei ir obligāti jāinformē Saeima. Kā piemēru viņa minēja rezultātus par visām finanšu revīzijām.

«Pati fundamentālākā sadarbība ir ar Saeimas Publisko izdevumu revīzijas komisiju - šī sadarbība jau ir ilgus gadus, un tajā es pati piedalos,» teica Sudraba. Viņa skaidroja, ka katru nedēļu notiek komisijas sēdes, kurās Saeimas deputāti tiek informēti par veikto revīziju rezultātiem, tiek uzklausīti revidēto iestāžu pārstāvji. Tāpat arī pēc kāda laika komisijas sēdēs tiek uzklausīta informācija, vai revidētajā iestādē ir ņemti vērā valsts kontroles ieteikumi.

Valsts kontrole Saeimā ir arī iesniegusi likumdošanas iniciatīvu, tiesa gan, tālākas virzības nav bijis, stāstīja Sudraba.

Kontroliere arī uzsvēra, ka viņai esot vienāda attieksme pret visām partijām, un kritika neesot politiski tendēta.

Komentāri (369)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu