Zatleram ārzemēs veiks vēl vienu operāciju (9)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Reformu partijas (RP) līderis, bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers šodien dosies uz ārzemēm, kur viņam veiks vēl vienu operāciju, jo ārstu konsilijs ir noteicis papildu diagnozi.

Zatlers, kurš sācis atlabt pēc prostatas vēža operācijas un jau piedalījies Saeimas ārkārtas sēdē, laikrakstam «Diena» pastāstījis, ka viņam konstatēta reta saslimšana, kas saistīta ar asinsvadu veidojumu mugurkaula kanālā. Zatlers, kurš pirms ievēlēšanas par Valsts prezidentu bija mediķis un vadīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcu, pats izšķīries sabiedrību informēt par savu veselības stāvokli un diagnozi, lai mazinātu minējumus par to.

Zatlers stāstījis, ka tieši šīs saslimšanas dēļ viņš nonācis ārstu rokās, un tikai tad viņam konstatēts arī prostatas vēzis. Pēc šīs operācijas ārsti turpinājuši veikt izmeklējumus, un tad atklāts arī sākotnējo muguras sāpju cēlonis. Latvijā nav pieredzes šādu slimību ārstēšanā, tāpēc ārsti konsultējušies ar Briseles kolēģiem, kuri apstiprinājuši diagnozi un rekomendējuši nekavējoties doties ceļā, lai jau tuvākajās dienās varētu veikt operāciju.

«Tas, ka šo slimību varēja atklāt, jau nozīmē, ka mums Latvijā ir daži cilvēki, kas spēj to izdarīt. Labi, ka latviešu mediķiem ir kontakti pasaulē un viņi ātri nonāca pie palīdzības,» sacījis Zatlers.

Bijušais prezidents nezināja, cik šāda operācija varētu maksāt. «Cilvēku veselību nevar nopirkt par naudu. Mērķis ir veselība,» teicis Zatlers. Partijas pārstāve Daiga Holma apliecinājusi, ka partijas biedri ir gatavi palīdzēt, ja tas būs nepieciešams.

«Man nepatīk, ka sabiedrība puņķojas un ka spēcīgi vīrieši raud par grūtībām. Viss jau sākas ar tevi pašu, vienalga, vai tas ir tavs darbs, tava ģimene vai tava slimība. Tu pats nosaki visu. Nekas nesanāks, ja sāksi meklēt vainu citos,» piebildis Zatlers, kurš šovasar arī pēc pirmās operācijas ir sekojis līdzi jaunumiem un politiskajiem notikumiem, sazvanījies ar kolēģiem un arī ar premjeru Valdi Dombrovski (V). Slimības dēļ viņam fiziski bijis grūti piedalīties partijas valdes sēdēs, taču interesi par norisēm partijā viņš nav zaudējis. Vislabāk juties savās lauku mājās.

Jau ziņots, ka laikā, kamēr Reformu partijas priekšsēdis partiju nevar pilnvērtīgi vadīt, to dara viņa vietnieki - ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, viņa padomniece Sandra Sondore-Kukule un Liepājas domnieks Jānis Vilnītis.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu