Pensiju plānu līdzekļus rosina ieguldīt maksas ceļos (48)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Visdrošākais projekts pensiju plānu līdzekļu ieguldīšanai Latvijas tautsaimniecībā varētu būt maksas ceļi, LTV sacīja labklājības ministre Ilze Viņķele (V).

Tāpat pensiju plānu līdzekļus varētu ieguldīt pietiekami stabilos uzņēmumos, piemēram, «Latvijas Valsts mežos», pie nosacījuma, ja tie tiek kotēti biržā, uzskata Viņķele.

Lai ieguldītu pensiju plānu līdzekļus, tostarp Latvijas ekonomikā, ir jābūt diviem pamatkritērijiem - ieguldījumam jābūt drošam un tam jāgarantē zināms ienesīgums, uzsvēra ministre.

Kā ziņots, valdības komiteja pagājušajā nedēļā akceptēja Labklājības ministrijas ziņojums par valsts fondēto pensiju shēmas darbības izvērtējumu, saskaņā ar kuru iecerēts paplašināt pensiju plānu investēšanas iespējas Latvijas finanšu tirgū.

Ziņojumā ministrija skaidro, ka pensiju fondi var būt par vienu no industrializācijai nepieciešamās finansēšanas avotiem, jo tajos ir uzkrāti ievērojami līdzekļi, turklāt šie līdzekļi būs nepieciešami izmantošanai pēc ļoti ilga laika, kas attiecīgi ļauj veikt ilgtermiņa finanšu ieguldījumus.

Lai pensiju fondu uzkrātos līdzekļus piesaistītu industrializācijas politikas īstenošanai, LM iesaka nodrošināt šo fondu līdzekļu pietiekamu pieaugumu, palielinot iemaksas valsts fondēto pensiju shēmā no 2% līdz 6%. Tāpat ministrija rosina stimulēt darba devējus un privāto pensiju fondu dalībniekus iemaksu veikšanai privātajos pensiju fondos.

Komentāri (48)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu