Nokia Lumia 900 subsidētās cenas samazināšana pārsteidz ASV (14)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Jaunā «Nokia Lumia 900» viedtālruņa pirmās iemaksas samazināšana, to iegādājoties no mobilo sakaru operatora «AT&T», izraisījusi apjukumu gan tirgū, gan medijos, kas apraksta mobilo sakaru tirgu, pārliecinājās biznesa portāls «Nozare.lv».

Kā ziņo informācijas tehnoloģiju (IT) portāli «ZDnet», «Cnet», «Masheable.com» un citi, «AT&T», vienojoties ar «Nokia», ASV samazinājis pirmo iemaksu par jaunu «Nokia Lumia 900» līdz 49,99 dolāriem (ap 28,50 latiem) no 99,99 dolāriem (ap 57 latiem).

«Masheable.com» raksta, ka pirms trīs mēnešiem ASV tirgū piedāvātais telefons ar «Microsoft Windows Phone 7» operētājsistēmu no sākuma uzrādījis labus pārdošanas rezultātus un ieguvis labas atsauksmes starp mobilo telefonu recenzentiem medijos. «Nokia Lumia 900» uzskata par «Nokia» flagmani starp somu koncerna pirmajiem telefoniem ar «Microsoft» izstrādāto operētājsistēmu.

Savukārt «Cnet» ziņo, ka «Nokia Lumia» sērijas telefonu pārdošanai kaitēja sākotnēja programmatūras kļūme un «Nokia Lumia 900» modeļa pārdošana ASV bijusi «gausa». Turklāt, kā norāda vairāki portāli, patlaban tirgotos «Lumia» sērijas tālruņus nevarēs atjaunināt ar rudenī gaidāmo «Windows Phone 8» operētājsistēmu.

«Nokia Latvija» mobilo tālruņu tirdzniecības vadītājs Latvijā Aivars Krauklis sarunā ar «Nozare.lv» teica, ka «Nokia» mūsu valstī nepiedalās telefonu subsidēšanā un šķietami zemas cenas vai pirmās iemaksas dažādiem telefoniem nosakot mobilo sakaru operatori. Par notiekošo ASV viņš bija nedaudz dzirdējis, bet uzsvēra, ka tie ir notikumi citā tirgū, kas Latvijas mobilo telefonu tirgu diez vai ietekmēs.

Ar jaunāko operētājsistēmas jauninājumu «Windows Phone 7.8» «Nokia Lumia» sērijas telefoniem būšot pieejama visa tā «Windows Phone 8» funkcionalitāte, kas neprasa galīgi jaunas, vēl nepieejamas «dzelžu» jeb pašas telefona ierīces īpašības, apgalvoja «Nokia» pārstāvis.

Ar «Windows Phone 8» pilnībā savietojamus telefonus «Nokia» patlaban neražo, bet Krauklis teica, ka tādi noteikti būšot nākotnē.

«Nozare.lv» pārliecinājās, ka «Latvijas Mobilajam telefonam» (LMT) piederošais «Trodeks» dīleru tīkls piedāvā «Nokia Lumia 710» bez iemaksas (par 0 latu), noslēdzot līgumu par LMT pakalpojumiem, bet «Nokia Lumia 900» tiek piedāvāts ar 39 latu sākotnējo iemaksu. «Tele2» «Nokia Lumia 900» nepiedāvā, bet «710» un «800» modeļus piedāvā par viena lata iemaksu.

Maija vidū, sākoties «Nokia Lumia» sērijas telefonu tirdzniecībai Latvijā, divu nedēļu laikā LMT un «Trodeks» tirdzniecības vietās pārdoti gandrīz 1000 «Nokia Lumia 800» un «Nokia Lumia 710» tālruņu.

Neformālā sarunā, atsaucoties uz dzirdēto un lasīto par «Windows Phone 8», Krauklis teica, ka tā ir sistēma, kas domāta ceturtās paaudzes (4G) telefoniem, ierīcēm ar daudzkodolu procesoriem un ar bezvadu NFC («near field communication») ļoti maza darbības rādiusa radiosakariem īpašām vajadzībām, tostarp bezvadu maksājumiem veikalos, nelietojot maksājumu karti.

Kā ziņots, «Nokia» 2011.gada februārī paziņoja, ka turpmāk galvenā operētājsistēma jauniem «Nokia» telefonu modeļiem būs «Window Phone 7». Tādējādi tiek pakāpeniski aizstāta «Symbian» operētājsistēma, kuru izmantoja vairums «Nokia» viedtelefonu.

Tikmēr daudzi mobilo ierīču tirgus eksperti uzskata, ka «Nokia» ir pieļāvusi virkni kļūdu, zaudējot konkurences cīņā ar citiem viedtālruņu ražotājiem, kuri izmanto strauji augošās «Android» un «iOS» operētājsistēmas, un tagad par to maksā ar strauju akciju cenas kritumu un sliktiem finanšu rādītājiem.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu