Sondore-Kukule: Reformu partija varētu darboties koalīcijā ar SC (93)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

«Konkurēšana pašvaldību vēlēšanās nav nacionāls jautājums, tāpēc es neatbalstu nacionālu bloku veidošanu «Saskaņas centra» (SC) ietekmes vājināšanai Rīgas domē - Reformu partija neizslēdz iespēju darboties ar to koalīcijā,» intervijā laikrakstam «Čas» saka viena no Reformu partijas līderēm Sandra Sondore-Kukule.

Viens no RP izveides pamatprincipiem ir sarkano līniju neesamība etniskajos jautājumos, tāpēc RP uz pašvaldību vēlēšanām ir atvērta sarunām ar visām līdzīgi domājošām partijām, arī ar SC, sacīja Sondore-Kukule.

Uz jautājumu, kāpēc RP pirmās sarunas par kopīga saraksta veidošanu Rīgas domes vēlēšanās bijušas tieši ar «Vienotību», Sondore-Kukule atbildēja, ka tās notika pēc «Vienotības» iniciatīvas, turklāt «mēs sākām sarunas par sarunu sākšanu». Ar «Vienotību» RP ir līdzīga nostāja daudzos jautājumos, taču RP neizslēdzot iespēju Rīgas domē darboties koalīcijā arī ar SC.

Viņa uzsvēra, ka RP neiestājas pret kaut ko vai pret kādu, bet gan par kaut ko, Rīgas domes gadījumā - par labāku pārvaldību, par alternatīviem finanšu uzraudzības risinājumiem, par birokrātijas samazināšanu. «Mēs gribētu iegūt iespēju veikt reformas Rīgā. Reizēm ir vērtīgi elpot pakausī citām partijām, lai stimulētu tās uz reformām un procesu,» skaidro RP līdere.

Pašreizējās Rīgas domes darbībā RP satraucot fakts, ka tā neuzkrāj līdzekļus, bet tos tikai tērē, lai gan esot daudzas lietas, ko Rīgas mērs Nils Ušakovs darot lieliski, piemēram, bezmaksas transports.

Kā sacīja Sondore-Kukule, RP ir vairāki Rīgas domes priekšsēdētāja amata kandidāti, taču tos nosaukt pagaidām esot pāragri, «vispirms tas jāpārrunā partijā, taču esam apsprieduši vairākas personālijas».

Komentāri (93)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu