Dombrovskis: šogad budžeta deficīts varētu nepārsniegt 2% no IKP (38)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šogad valsts budžeta deficīts varētu nepārsniegt 2% no iekšzemes kopprodukta (IKP), otrdien intervijā LTV raidījumā «Labrīt, Latvija!» teica Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

Viņš norādīja, ka valdība ir apņēmusies pieturēties pie mērķa šogad budžetā nepārsniegt 2,1% deficīta apjomu no IKP, bet nākamgad - 1,4%.

Premjers pieļāva, ka šogad budžeta deficīts būs zemāks nekā mērķis. «Es precīzi nepateikšu, bet ir indikācijas, ka deficīts varētu būt zemāks par 2%. Tādēļ mēs budžeta grozījumu apjomu turēsim maksimāli nelielu - 60-68 miljonu latu apjomā,» teica premjers.

Dombrovskis atgādināja, ka budžeta grozījumos šogad plānots piešķirt papildus finansējumu veselības aprūpei - slimnīcas situācijas risināšanai un mātes un bērnu veselības programmai demogrāfiskās situācijas uzlabošanai. Tāpat finansējums paredzēts Kultūras ministrijai pedagogu darba algas palielināšanai, operai un Kultūrkapitāla fondam, kā arī Dziesmu un deju svētku organizēšanai.

Viņš stāstīja, ka papildus līdzekļi paredzēti arī ceļu remontiem un citām programmām.

Premjers atzina, ka ministriju papildus finansējuma pieprasījumi grozījumos kopā ar pieprasījumiem arī nākamā gada budžetā pārsniedz 200 miljonus latu. «Skaidrs ir tas, ka tik lielus papildus pieprasījumus mēs atbalstīt nevarēsim. Tieši tādēļ mums ir jāpieturās pie noteiktajiem budžeta deficīta mērķiem. Mēs nevaram pieļaut trekno gadu politiku, ka visi papildus līdzekļi, kas tiek ieņemti, tiek izdalīti,» teica valdības vadītājs.

Dombrovskis norādīja, ka līdz ar budžeta grozījumiem ieņēmumi budžetā tiks palielināti par apmēram 170 miljoniem latu, bet izdevumi - 60-68 miljoniem latu.

Jau vēstīts, ka valsts konsolidētā budžeta deficīts šā gada pirmajā pusgadā veidoja 9,8 miljonus latu. Valsts pamatbudžetā bijis pārpalikums 48,3 miljonu latu apmērā, bet deficīts valsts speciālajā budžetā - 58,1 miljona latu apmērā.

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu