Aicina māmiņas uz pastaigu un sarunu par bērnu tiesībām (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien, 11. jūlijā plkst. 12.00 Vērmanes dārzā notiks māmiņu pastaiga un ratu skate SOS bērnu ciematu atbalstam, vēršot uzmanību bērnu tiesībām augt ģimeniskā vidē. Ikviena māmiņa aicināta piedalīties bērnu ratu dekorēšanas konkursā, kopīgā pastaigā un citās atrakcijās svaigā gaisā, ziedojot SOS bērnu ciematiem ar labdarības akcijai Iedvesmas skrējiens veltītās viedtālruņa aplikācijas Hope Relay palīdzību.

Audžuģimeņu atbalsta pasākums sāksies ar atrakcijām un konkursu par vislabāk dekorētajiem bērnu ratiem un noslēgsies ar simbolisku pastaigu Vērmanes dārzā. Ikviena māmiņa aicināta izrotāt savu bērniņu ratus Olimpisko spēļu stilā, ļaujoties fantāzijai un visdažādākajām prasmēm. Dekorēto ratu īpašnieces vērtēs žūrija, kuras sastāvā būs Māmiņu kluba, SOS Bērnu ciematu asociācijas un Samsung pārstāvji, kā arī viens no četriem Latvijas dalībniekiem Olimpisko spēļu lāpas stafetē – Mārtiņš Rītiņš. Viņš arī pasniegs galveno balvu – iespēju bez maksas pasūtīt dzimšanas dienas kūku restorānā Vincents.

SOS audžuģimenes audzina bērnus, kurus pametuši viņu bioloģiskie vecāki. Šo ciematu ģimenēs bioloģiskie brāļi un māsas izaug kopā SOS mammas vai SOS vecāku pāra aprūpēti. Dzīve SOS ciematu ģimenēs rit gluži tāpat, kā ikvienā daudzbērnu ģimenē – bērni kopā ar vecākiem saimnieko mājās, apmeklē mācību iestādes un ārpusskolas nodarbības, kopā atpūšanas un apgūst dzīvei nepieciešamās prasmes. SOS vecāki – SOS mammas vai SOS vecāku pāri kopā ar audžubērniem ir visu diennakti, arī nedēļas nogalēs un brīvlaikā.

Latvijā darbojas divi SOS bērnu ciemati – Valmierā un Īslīcē, un tajos dzīvo 23 SOS audžuģimenes. Katrā no tām aug 4 līdz 7 bērni. Kopā SOS bērnu ciematu ģimeņu aprūpē un 2 SOS jauniešu mājās dzīvo 150 bērni un jaunieši.

Māmiņu pastaiga sadarbībā ar Māmiņu klubu notiek Samsung Iedvesmas skrējiena akcijas Hope Relay ietvaros. Pievienoties Iedvesmas skrējienam un tādējādi papildināt ziedojumu bērniem SOS ciematu audžuģimenēs var ikviens, kurš savā mobilajā tālrunī lejupielādējis Hope Relay aplikāciju, kas īpaši izveidota šai labdarības akcijai. Tā norisināsies vēl līdz 22. jūlijam.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu