Policists «halturē» savā taksometru firmā un neizmaksā algas (50)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais SIA «Veikli» taksometra vadītājs Jānis Straumītis sašutis par savu darba devēju, kurš vienlaikus vada gan šo firmu, gan strādā Valsts policijā. Jānim jau vairākus mēnešus neesot izmaksāta darba alga, par ko sūdzība nonākusi arī Valsts darba inspekcijā, otrdien vēstīja LNT raidījums «Tautas balss».

Policista formā redzēts pie taksometra stūres

Jānis Straumītis raidījumam pastāstīja, ka viņam ar SIA «Veikli» valdes priekšsēdētāju Arni Veiguli bijis noslēgts darba līgums. Viņš šajā firmā godprātīgi nostrādājis līdz janvāra beigām, taču aizvien nav vairākus mēnešus saņēmis darba algu.

«Algas viņš nevienam nekad nav maksājis, tā teikt, nodokļus viņš arī valstij nekad nemaksā pilnībā. It kā jau Valsts ieņēmumu dienestam būtu jāpārbauda taksometra skaitītājs, bet viņam arī atskaites būtu jāsniedz par to, bet tas nekad nav darīts,» apgalvo Jānis.

Kā sacīja Jānis, viņa bijušais priekšnieks Veigulis vienlaikus strādājot par inspektoru Valsts policijā. «Nodarbojas ar neatļautu komercdarbību. Tā kā viņam trūkst darbinieku, viņš darba laikā brauc policijas formā ar taksometru - pats strādā, lai gan tas nebūtu savienojams,» uzskata Jānis.

Bijušie darbinieki prasa skaidrojumu KNAB

Neapmierinātību «Tautas balsij» pauda arī cita SIA «Veikli» bijusī taksometra vadītāja Nata, kura uzskata, ka atlaista no darba nepamatoti. Viņa Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) bija arīdzan interesējusies, vai priekšniekam Veigulim ir dota atļauja veikt komercdarbību, ja viņš strādā policijā. Uz to tikusi saņemta atbilde, ka Veigulis trīs gadus veic komercdarbību bez atļaujas, bet KNAB izteicis rājienu.

Savukārt «Tautas balss» noskaidroja, ka šobrīd Veigulim darbavietā policijā ir dota atļauja no darba brīvajā laikā vadīt uzņēmumu un strādāt arī par taksometra vadītāju.

Tikmēr Valsts darba inspekcijā (VDI) ar šo darba devēju galā netiekot. Vairākkārt jau esot izsūtītas ierakstītas vēstules ar aicinājumu ierasties inspekcijā, lai parādītu dokumentus un taptu skaidrs, vai darbinieku sūdzībām par pārkāpumiem SIA «Veikli» ir vai nav pamats.

Policists nereaģē uz VDI lūgumiem

Tā kā Veigulis līdz šim nav ieradies VDI, esot sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols un nosūtīta brīdinājuma vēstule. «Ja netiks uzrādīti konkrētie dokumenti šajā lietā, tad tiks pieņemts lēmums, ka darbinieks varēs vērsties pie tiesu izpildītājiem, lai pierādītu un saņemtu sev pienākošās summas,» atzina VDI pārstāvis Aivis Vincevs.

Savu viedokli par situāciju Veigulis raidījumam atteicās sniegt klātienē. Savukārt telefonsarunā norādīja, ka darbinieki viņu apmelojot. VDI viņš neesot ieradies slimības un citu personisku apstākļu dēļ, taču tuvākajā laikā turp dosies ar visiem dokumentiem.

Turklāt «Tautas balss» ar slēpto kameru fiksēja, kā pats Veigulis pārvadāja viņus taksometrā, pēc tam prasot samaksāt 3 latus un neizsniedzot čeku.

Skatīt pievienoto video.

Komentāri (50)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu