Saūda Arābija maksās algas Sīrijas nemiernieku kaujiniekiem (59)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Saūda Arābija maksās algas nemiernieku izveidotās «Brīvās Sīrijas armijas» kaujiniekiem, sestdien ziņo britu laikraksts «Guardian». Šādi Saūda Arābija nolēmusi rīkoties, cerot izraisīt masveida dezertēšanu no Sīrijas valdības armijas, raksta avīze.

Pēc laikraksta vēstītā, algas «Brīvās Sīrijas armijas» kaujiniekiem tiks maksātas ASV dolāros vai eiro, un tas būtiski uzlabos viņu materiālo stāvokli, jo Sīrijas mārciņas kurss pastāvīgi krīt.

To, ka Saūda Arābija varētu maksāt algas nemiernieku kaujiniekiem, ierosinājušas vairākas arābu valstis, atsaucoties uz anonīmiem avotiem trīs arābu valstīs, raksta «Guardian», piebilstot, ka šis plāns arī apspriests ar ASV amatpersonām.

«Guardian» arī apgalvo, ka Turcija esot atļāvusi izveidot tās lielākajā pilsētā Stambulā komandcentru, kas koordinēs bruņojuma piegādi Sīrijas nemierniekiem.

Turcija šonedēļ noliedza amerikāņu laikraksta «New York Times» apgalvoto, ka tā ir viena no valstīm, kas finansē ieroču piegādes Sīrijas nemierniekiem.

Komentāri (59)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu