Sīriešu pilots ar reaktīvo iznīcinātāju aizbēg uz Jordāniju (30)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sīrijas kara aviācijas pilots nosēdinājis savu iznīcinātāju Jordānijas gaisa spēku bāzē un lūdzis politisko patvērumu, ceturtdien pavēstīja amatpersonas. 15 mēnešu ilgo Sīrijas nemieru laikā šis ir pirmais gadījums.

«Ministru kabinets ir nolēmis pilotam pulkvedim Hasanam Merei al Hamadam piešķirt politisko patvērumu, atsaucoties uz viņa lūgumu,» apliecināja informācijas ministrs un valdības preses pārstāvis Samihs Maajtahs. «Lēmums ir pieņemts saskaņā ar starptautiskajiem līgumiem, kurus Jordānija ir parakstījusi. Tāpēc pilotam tiks piešķirtas tiesības atbilstoši politiskā patvēruma statusam.»

Tostarp Sīrijas aizsardzības ministrija nodēvējusi pilotu par nodevēju un apliecinājusi, ka vēlas atgūt lidaparātu, vēsta valsts televīzija.

Jordānijas gaisa spēki apliecināja, ka to bāzē plkst.10.45 (pēc vietējā un Latvijas laika) nosēdies Sīrijas kara aviācijas Krievijā ražotais iznīcinātājs «MiG-21».

«Iznīcinātājs nosēdās bez problēmām Jordānijas gaisa spēku bāzē, un pilots lūdza politisko patvērumu,» teikts gaisa spēku paziņojumā.

Valdības amatpersona apliecināja, ka pilots «veica ārkārtas nosēšanos Karaļa Huseina gaisa spēku bāzē Mefrakā» - Jordānijas ziemeļdaļā, netālu no robežas ar Sīriju.

Kā iepriekš vēstīja Sīrijas valsts televīzija, varasiestādes «pazaudējušas kontaktu ar «MiG-21», kad tas veicis mācību lidojumu».

«Lidmašīna, kuru vadīja pulkvedis Hasans Merei al Hamads, bija netālu no Sīrijas dienvidu robežas, kad ap plkst.10.34 tika pazaudēts kontakts,» vēstīja televīzija.

Jordānijā, bēgot no konflikta pārņemtās dzimtenes, patlaban uzturas 120 000 Sīrijas bēgļu. ANO no viņiem reģistrējusi 20 000.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu