Prokurori iesaka Breivīku ievietot klīnikā, nevis cietumā (21)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Norvēģijas prokurori masu slepkavas Andersa Bēringa-Breivīka prāvā tiesu ieteikuši viņu atzīt par nepieskaitāmu. Tas nozīmē, ka Breivīkam, visdrīzāk, tiks piespriesta ārstēšanās psihiatriskajā slimnīcā, ziņo BBC.

Prokurori tiesā šodien sniedza noslēguma rekomendācijas. Prokurors Svens Holdens norādīja, ka apsūdzības puse nevar būt pārliecināta par apsūdzētā pieskaitāmību, taču rekomendē tiesu gala spriedumā paredzēt piespiedu psihiatrisko ārstēšanu, nevis cietumsodu.

Brevīks pats sevi par nepieskaitāmu neuzskata un uzstāj, lai nonāktu cietumā. Spriedumu par nepieskaitāmību viņš uzskatītu par pazemojošu.

Jāpiebilst, ka prokuroru viedoklim ir tikai rekomendējošs raksturs, un galīgais lēmums jāpieņem tiesnešiem.

Ja tiesa Breivīku atzīs par pieskaitāmu, viņam draud 21 gads cietumā.

Sprieduma nolasīšana Oslo gaidāma pēc mēneša - 20.jūlijā vai 24.augustā.

Anders Bērings-Breivīks atzinies 77 cilvēku slepkavībā 2011.gada 22.jūlijā. Vispirms viņš sarīkoja sprādzienu Norvēģijas valdības ēku kvartālā Oslo. Eksplozijā dzīvību zaudēja astoņi cilvēki, bet vēl 200 tika ievainoti. Pēc tam Breivīks sarīkoja apšaudi Ūteijas salā, kur tobrīd notika Darba partijas jauniesū organizācijas vasaras nometne. Salā nogalināti 69 cilvēki, bet vēl 67 ievainoti.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu