Balakleiskis: es nopludināju «Latvenergo» lietas materiālus (66)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No amata atbrīvotais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētājs Ruslans Balakleiskis Latvijas Televīzijas «Panorāmai» piektdien apstiprināja, ka «Latvenergo» krimināllietu materiālus ir nopludinājis viņš. To viņš darījis viens pats un bez atlīdzības. Savu rīcību viņš nenožēlo.

Pēdējais piliens esot bijuši KNAB vadības meli, kāpēc pagarināts «Latvenergo» lietas izmeklēšanas termiņš.

«Pēdējais piliens bija tad, kad es, komunicējot ar saviem kolēģiem, uzzināju, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadība, publiski paužot viedokli, kāpēc »Latvenergo« lietas izmeklēšanas termiņu pagarinās, melo, jo īstenībā iemesli bija citi. Netika apstrādāta izņemtā informācija vispār. Izmeklētāji pat nezināja, ko viņi izņēma pēc diviem gadiem. Bet KNAB vadība izmeklēšanas termiņa pagarināšanu skaidro ar tiesisko palīdzību no ārvalstīm. Nebija pievērsta pietiekami nopietna uzmanība izmeklēšanas virzieniem, izmeklēja plašā sektorā, ko vajag un ko nevajag,» televīzijai pavēstīja Balakleiskis.

Viņš veltīja kritiku izmeklēšanas tempiem un KNAB darba stilam. Balakleiskis arī neuzskata, ka KNAB ir politiski neitrāla iestāde. Savā darbā viņš izjutis arī spiedienu.

Viņš arī uzskata, ka tā dēvētā oligarhu lieta bija politiska, un «mērķis bija viens – Šlesers». Balakleiskis ir uzrakstījis vēstuli prokuratūrai un Saeimai. «Gribu parādīt to, ka kriminālprocesu glabāšanas drošība KNAB »ir nekāda«,» viņš uzsvēra. Vēstulē viņš sūdzas arī par neskaidriem darbinieku atlases kritērijiem KNAB.

Jau ziņots, ka KNAB aprīļa sākumā sāka dienesta pārbaudi, kad portālā «pietiek.com» tika publicēti Latvijas energokompānijas «Latvenergo» lietas audioierakstu sarunu faili. No amata tika atbrīvots Balakleiskis.

Saistībā ar «Latvenergo» amatpersonu iespējamajām pretlikumīgajām darbībām laikā no 2006.gada līdz 2010.gada jūnijam KNAB 2010.gada 14.jūnijā sāka kriminālprocesu.

Komentāri (66)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu